Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Grieķijā 32 gadus vecs pilots Babis Anagnostopulos (attelā centrā) atzinies savas 20 gadus vecās sievas Kerolainas Kraučas slepkavībā pēc tam, kad ģimenes izmantoto tehnisko ierīču analīze atklāja, ka viņš melojis par notikušā apstākļiem, vēsta raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Slepkavība notika 11. maijā Atēnu piepilsētā Glikanerā, kur pāris dzīvoja. Tagad arestētais vīrietis tajā dienā ziņoja policijai, ka viņu mājā ielauzušies trīs laupītāji, kas sasējuši viņu pašu, nožņauguši Lielbritānijā dzimušo sievu un nolaupījuši 15 tūkstošus eiro.

Policija sāka bandas meklēšanu un izsludināja 300 tūkstošus eiro prāvu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu noziedzniekus notvert. Aizdomās par slepkavību pat tika aizturēts kāds gruzīns, kurš izmeklēšanas pirmajās dienās šķērsojis robežu uz Bulgāriju. Taču izmeklēšanas gaitā viņa vaina nav apstiprinājusies.

17. jūnijā notika Kraučas piemiņas dievkalpojums Alonisosas salā, kur sieviete bija augusi. Pēc ceremonijas izmeklētāji uzaicināja Anagnostopulosu doties kopā uz Atēnām, paziņojot, ka izmeklēšanā ir jauni panākumi un ir jānoskaidro aizdomās turamā personība. Tikai galvaspilsētā izmeklētāji paziņoja, ka aizdomās turamais ir viņš pats.

Noskaidrot, ka vīrs nestāsta patiesību, likumsargiem izdevās, pārbaudot ģimenes tehniskās ierīces. Pirmkārt, Kraučas viedpulksteņa dati uzrādīja, ka viņas sirds pukstēja vēl tad, kad pēc vīra stāstītās versijas viņa jau bija mirusi.

Otrkārt, paša Anagnostopulosa telefona aktivitāšu sensors uzrādīja, ka viņš staigājis laikā, kad it kā bijis sasiets. Turklāt notikumu hronoloģija un laiki nav sakrituši ar mājas novērošanas kameru datiem. Pēc pratināšanas vīrs atzinies slepkavībā.

Grieķijā šī slepkavība un tās izmeklēšana bija tik plaši pieminēts un svarīgs temats, ka nacionālā televīzija ceturtdien pārtrauca Eiropas futbola čempionāta translāciju, lai paziņotu par jaunumiem izmeklēšanā un Anagnostupulosa atzīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!