Viesuļvētra “Deniss” Kubā sasniedza ātrumu 240 kilometru stundā, un pēc valsts prezidenta Fidela Kastro vārdiem viesuļvētrā gāja bojā vismaz 100 cilvēki, ziņo ārvalstu masu mediji.
Šī viesuļvētra jau izraisījusi postošus plūdus Haiti, Jamaikā izraisījusi zemes nogruvumus, Jamaikā gājuši bojā vismaz pieci cilvēki. Aptuveni 600 000 Kubas iedzīvotāju un tūristu slēpās no viesuļvētras patvertnēs salas dienvidaustrumos. Kubā ir bojātas vairākas mājas, pazudusi elektrība. Tikmēr viesuļvētra tuvojas ASV piekrastei.

Gaidot viesuļvētras tuvošanos, ASV Floridas štatā izsludināts ārkārtas stāvoklis. “Deniss” ir pirmā atlantiskā viesuļvētra šogad, sinoptiķi pieļauj, ka tā var skart Meksikas līci, tādēļ naftas kompānijas pārtraukušas naftas ieguvi no platformām līcī un uzsākuši darbinieku evakuēšanu.

Viesuļvētras vēju ātrums ir pārsniedzis 200 kilometrus stundā, sasniedzot 4.kategorijas vētras spēku pēc Safira-Simpsona piecu kategoriju skalas, kas var nodarīt ārkārtējus postījumus. Pēc ASV sinoptiķu prognozēm, “Deniss” būs stiprākā jūlija vētra kopš 1851.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!