Viesuļvētras "Katrīna" nopostītās ASV Meksikas līča piekrastes iedzīvotāju vidū pieaug sašutums un dusmas par gauso palīdzības sniegšanas gaitu, jo viņiem akūti trūkst ūdens un pārtika.
Misisipi štata piekrastes pilsētā Biloksi, kuru nopostīja viesuļvētra, un, pēc varas iestāžu aplēsēm, nogalināja simtiem cilvēku, cilvēki sāka pulcēties pie marodieru izlaupīta lielveikala, izplatoties ziņām, ka šeit varētu tikt izdalīta pārtika.

"Mums ir neēduši bērni. Es zinu, ka tas viss prasa laiku, taču šis ir traki," sacīja 27 gadus vecā Džūlisa Kleja.

Biloksi iedzīvotāji runā, ka jau otro nakti vētras nopostītajā pilsētā valda anarhija. Pēc aculiecinieku teiktā, marodieru bandas pārmeklē veikalus un privātmājas.

"Šeit pagājušajā naktī nebija ne policijas, ne nacionālās gvardes. Viņi savāc visu," sacīja vietējā iedzīvotāja Mērija Džeksone.

Veikalu īpašnieki saka, ka viņi ir bezspēcīgi, lai apturētu marodierus.

Trešdien glābēji izveidoja dažas ārkārtas palīdzības nometnes Biloksi un tās apkārtnē, izdalot ūdeni, augļus un citu palīdzību iedzīvotājiem, kuri palikuši bez ūdens, elektrības un arī bez mājām.

Biloksi domes preses pārstāvis Vinsents Krīls sacīja, ka varas iestādes strādā pie tā, lai cilvēkiem sniegtu palīdzību. "Palīdzība ir ceļā," viņš pavēstīja.

Taču pilsētas nabadzīgākajos rajonos pieaug sašutums, jo iedzīvotājiem šķiet, ka viņiem ierādīta pēdējā vieta palīdzības saņemšanas rindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!