Vismaz 17 cilvēki gājuši bojā un vismaz 156 ievainoti vilciena katastrofā sestdien Taivānas vidienē, informēja šīs teritorijas Mežniecības birojs un ugunsdzēsības amatpersonas. 37 cietušo stāvoklis ir smags.
Vilciena, kurā atradās tūristi, trīs vagoni noskrēja no sliedēm ceļā uz gleznaino kalnu Ališanu. Viens vagons iegāzās piecus līdz sešus metrus dziļā aizā, bet divi palika karājoties gaisā.

Avārija notika, kad četru vagonu vilciens ar aptuveni 170 pasažieriem šķērsoja 20 metru garu tiltu ceļā uz Šeņmu Ališana kūrortā Čiaji apriņķī, informēja Taivānas Mežniecības birojs.

Mežniecības biroja ģenerāldirektors Stars Huans pastāstīja, ka, pēc provizoriskiem datiem, avāriju izraisījis bremžu defekts. "Mašīnists bija ziņojis, ka vilcienam nedarbojas bremzes un ka viņš zaudējis pār to kontroli pirmajā līkumā," teica Huans. Mašīnists tiek nopratināts, bet Ališana meža dzelzceļa līnija, kurā notika avārija, uz izmeklēšanas laiku ir slēgta.

Notikuma aculiecinieks Kao Cenšaņs telekompānijai TVBS pastāstīja, ka vilciens pirms avārijas virzījies lielā ātrumā, kas varētu liecināt par problēmām ar bremzēm.

Notikuma vietā turpinās glābšanas darbi.

Papildu satraukums radies, kad avarējis glābšanas helikopters, kas veda vilciena katastrofā cietušos uz slimnīcām tuvējā Kaohsiunas apriņķī. Par laimi, neviens no 15 cilvēkiem, kas atradās helikopterā, jaunus ievainojumus neguva, informēja Taivānas Aizsardzības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!