Kāds Indijas ekspresvilciena mašīnists sagādājis pamatīgas raizes aptuveni 1100 pasažieriem, reisa Hovra - Malda vidū izkāpjot no vilciena, lai nosnaustos.
Mašīnists S.K. Kundu priekšniecībai stāstījis, ka juties tik noguris, ka baidījies aizmigt pie vilciena vadības pults, tādēļ nolēmis iet gulēt, lai nepakļautu briesmām pasažierus. Divas stundas vēlāk izdevies atrast citu mašīnistu un vilciens sasniedzis galamērķi ar septiņu stundu novēlošanos.

Indijas laikraksts " Ananda Bazar Patrika" vēstī, ka Kundu trīs stundas pirms vilciena atstāšanas pusceļā Azimgundžas stacijā bija brīdinājis dzelzceļa amatpersonas, ka ir pārguris, un bezcerīgi pūlējies panākt, lai viņu nomaina, jo viņš bija vadījis vilcienu 11 stundas.

Reģionālā dzelzceļa menedžeris Svapans Čovhdurijs sacīja, ka šāds incidents Indijā noticis pirmo reizi. Ir sākta izmeklēšana. Ja mašīnista paskaidrojumus neatzīs par pamatotiem, viņš tiks sodīts, teica Čovdhurijs.

Pēc Indijas dzelzceļa likumiem, mašīnists nedrīkst vadīt vilcienu ilgāk par astoņām stundām pēc kārtas. Taču šajā gadījumā vilciens kavējās lokomotīves tehnisko problēmu, kā arī neparedzētu pieturu dēļ.

Dzelzceļnieku arodbiedrības pārstāvis Kalkutā Sudžits Basu sacīja, ka arodbiedrība protestēs pret Kundu sodīšanu un aizstāvēs viņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!