Foto: DELFI

Otrdien Viļņā iespējamas spiegošanas lietā aizturētais bijušais propadomju organizācijas "Jedinstvo" ("Vienotība") līderis, Krievijas pilsonis Valērijs Ivanovs trešdien atbrīvots, ziņu aģentūrai BNS apliecinājusi Ģenerālprokuratūras pārstāve Elena Martinoniene.

Viņa norādījusi, ka nav nepieciešamības ierobežot Ivanova brīvību, bet viņam noteikta virkne drošības līdzekļu, lai garantētu viņa dalību izmeklēšanas procesā.

Kā ziņots, Lietuvas tiesībsargājošās iestādes trešdien pavēstīja, ka aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturētas vairākas personas, kuru darbība apdraud Lietuvas nacionālo drošību, tostarp kreiso ekstrēmistu organizācijas "Lietuvas Sociālistiskā tautas fronte" bijušais līderis Aļģirds Paleckis. Konkrēts aizturēto skaits izmeklēšanas interesēs netiek izpausts.

Ivanovs tika aizturēts, kad kratīšanas laikā pie viņa atrada šaujamieroci, un tiek turēts aizdomās par nelikumīgu šaujamieroča glabāšanu. Šobrīd vēl tiek noskaidrots, vai tas ir saistīts ar spiegošanas lietu.

Savukārt Paleckis apcietinājumā atrodas jau kopš oktobra, un viņa noziedzīgā darbība saskaņā ar amatpersonu teikto turpinājusies jau "ilgu laiku, bijusi mērķtiecīga un apzināta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!