Foto: Shutterstock
Kāda Lielbritānijas iedzīvotāja apgalvojusi, ka 12 gadu laikā ziedojusi kādam svētajam kokam naudu, lai palīdzētu cilvēkiem - krāpniecisko darbību rezultātā sieviete kļuvusi par miljonāri.

Pašpasludinātā dziedniece Džuljeta D'Sauza 12 gadu laikā apkrāpusi daudzus turīgus Lielbritānijas iedzīvotājus - slimnīcas darbiniece potenciālajiem klientiem stāstījusi, ka viņai pa spēkam ir jebkāda burvestība. Saskaņā ar viņas teikto, viņa palīdzējusi no vēža izārstēt aktiera Džona Klīza meitu, pateicoties savām spējām bijusi tuvās attiecībās ar princesi Diānu, kā arī var bez problēmām iepazīstināt jaunos censoņus ar producentu Saimonu Kauelu.

D'Sauza savus pakalpojumus reklamējusi žurnālā "Tatler", norādot sludinājumā, ka konsultācija izmaksās 35 sterliņu mārciņas. Tomēr tikšanās laikā briti uzzinājuši, ka visas viņu problēmas palīdzēšot atrisināt svētais koks, kurš aug Amazones džungļos, tiesa, par šādu pakalpojumu viltus dziedniece prasījusi krietni vairāk naudas, ko vēlāk solījusi neatdot.

Ja klients nav vēlējies šķirties no prasītās naudas summas, krāpniece ķērusies pie iebiedēšanas - sacījusi, ka atteikuma gadījumā pēkšņi mirs kāds no klienta tuviniekiem.

"Viņa sacīja, ka neatnesīšu brūnā papīra turzā 18 000 sterliņu mārciņu, mans partneris mirs. Es baidījos un izpildīju viņas prasības," vēlāk policistiem atklājusi viena no cietušajām.

Policistiem izdevies noskaidrot, ka izmisušie upuri krāpniecei atdevuši visai iespaidīgas naudas summas. Piemēram, kāda 10 gadus veca ar Dauna sindroma sirgstoša bērna māte šķīrusies no 42 000 sterliņu mārciņu apmaiņā pret solījumu izārstēt bērnu. Tāpat krāpnieces tīklos iekļuvusi arī 82 gadus vecā bijusī operdziedātāja Silvija Īvsa, kura no 1998. līdz 2010. gadam viltus šamanei atdevusi 350 000 sterliņu mārciņu.

12 gadu laikā "mītiskais svētais koks" Džuljetai palīdzējis tikt pie 5 miljoniem sterliņu mārciņu.

Par sievietes krāpniecību kļuvis zināms pateicoties tiem viltus dziednieces klientiem, kuri pamanījuši neprecizitātes viņas stāstos un vēstījuši par viņu policijai.

Pašlaik viltus dziedniece jau tiesāta un viņai piespriesti 10 gadi cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!