Aptuveni 22 stundas aprakts zemes nogruvumā pavadījis 30 gadus vecs vīrietis no Aktjubinskas apgabala Kazahstānā. Akjubinskas Ārkārtas situāciju pārvaldē aģentūru "Interfax" otrdien informēja, ka zeme iegruvusi akā, ko vīrietis racis savas mājas pagalmā.
Pēc radinieku izsaukuma notikuma vietā ieradušies glābšanas dienestu darbinieki, taču dažu tuvāko stundu laikā vīrieti izdevies izrakt tikai līdz jostas vietai, turklāt laiku pa laikam viņš no jauna iegruvis zemē.

Visu šo laiku cietušais elpoja ar gāzmasku, bet glābšanas dienestu darbinieki viņu baroja un injicēja viņam nomierinošus līdzekļus. Notikuma vietā veselu diennakti dežūrēka glābšanas dienestu darbinieki, ugunsdzēsēji, policisti un mediķi.

Tā kā vīrietim mugurā bija īpašs gumijots tērps, tad speciālisti tajā ielēja saulespuķu eļļu cerot, ka tā būs vieglāk izvilkt viņu no tērpa, taču eļļa nepalīdzēja.

Vīrieti izdevās izrakt tikai pēc aptuveni 22 stundām. Cietušais tika nogādāts Akjubinskas ātrās palīdzības slimnīcas reanimācijas nodaļā ar diagnozi "ilgstošas saspiešanas sindroms".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!