Foto: AFP/Scanpix
Visi 28 otrdien Šveicē notikušās traģiskās autobusa avārijas upuri ir atpazīti un sākta to pārvešana uz Beļģiju. Dzimtenē atgriezusies arī pirmā negadījumā izdzīvojušo bērnu grupa, atsaucoties uz aģentūru AP, vēsta “RIA Novosti”.

Vietējā policija paziņojusi, ka tai nācies ķerties pie ārkārtas līdzekļiem, lai divu dienu laikā identificētu visus autokatastrofas upurus.

Sjēras pilsētas lidostā Šveicē notiek mirstīgo atlieku pavadīšanas ceremonija, kurā piedalās Valē kantona valdības amatpersonas, vēsta vietējie mediji. Bojāgājušo ķermeņus uz dzimteni nogādās ar Beļģijas armijas lidmašīnu.

Astoņi no negadījumā izdzīvojušajiem bērniem piektdien ar lidmašīnu jau nogādāti Beļģijā. Lidmašīna ar bērniem un to tuviniekiem nolaidusies militārajā lidlaukā netālu no Briseles.

Piektdiena pasludināta par sēru dienu Beļģijā. Pieminot bojāgājušos, pulksten vienpadsmitos pēc vietējā laika visā valstī izsludināta klusuma minūte.

Jau vēstīts, ka Šveices dienvidrietumos otrdienas vakarā notika autobusa avārija, kurā gājuši bojā 28 cilvēki, tai skaitā 22 bērni.

Autobusā bija 52 pasažieri no divām Flandrijas pilsētām, kuri pēc Šveices Annivjē ielejā pavadītām slēpošanas brīvdienām devās atpakaļ uz dzimteni.
Pagaidām nezināmu iemelsu dēļ autobuss aizķēris tuneļa labās puses sienu, pēc kā tas aizsviests uz pretējo pusi un ietriecies tuneļa sienas izvirzījumā piespiedu apstāšanās zonas beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!