Irākas pilsētā Sāmarrā sestdien uzspridzinātas vismaz četras ar sprāgstvielām piekrautas automašīnas, nogalinot vismaz 37 cilvēkus un vēl vairākus desmitus ievainojot.
Vismaz 19 no nogalinātajiem ir policisti. Sprādzienos ievainoti 62 cilvēki, no kuriem 22 ir policisti. Nogalināto vidū ir Irākas ātrās reaģēšanas spēku vietējais komandieris Abdulrazaks al Džarmins. Sāmarras mērs Tariks Oveids guvis ievainojumus.

Viens no sprādzieniem mērķēts pret pilsētas municipalitātes ēku, otrs pret tuvējo Irākas policijas un karavīru kontrolposteni. Trešā automašīna uzspridzināta pie ASV spēku konvoja, kas devās uz pirmo sprādzienu vietu.

Pēc dažām stundām vēl viena ar sprāgstvielām piekrauta automašīna ietriekusies policijas iecirknī un eksplodējusi. Sprādzienā nogalināti desmit irākiešu policisti un vēl pieci ievainoti.

Aculiecinieki ziņo par plašiem postījumiem sprādzienu vietās un daudziem upuriem.

Savukārt Ramādi pilsētā uzbrukumā ASV armijas konvojam ievainoti 20 amerikāņu desantnieki.

Sīkāka informācija netiek sniegta, bet, acīmredzot, pie automašīnas, kurā pārvadāti amerikāņu karavīri, uzspridzināta ar sprāgstvielām piekrauta mašīna.

Kūfas pilsētā ceļa malā uzstādītas bumbas sprādzienā ievainots pilsētas drošības dienesta vadītājs Abdelāls al Kufi un vēl vairāki cilvēki.

Vēl viens sprādziens nograndis uz autoceļa pie Bagdādes lidostas. Notikumu vietā redzama apgāzusies ASV spēku automašīna "Humvee", taču par upuriem pagaidām netiek ziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!