Foto: RIA Novosti/Scanpix

Prokremlisko kaujinieku pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko paziņojis, ka Krievijai un tās atbalstītajiem separātistiem ir jāiekaro Lielbritānija.

"Es nerunāju par Kijevu. Patiesībā tagad vajag ieņemt pat ne Berlīni – ir jāiet pāri un jāsagrābj Lielbritānija. Viss ļaunums Krievijas liktenim ir anglosakši. Ja mēs to ieņemsim, saskaņā ar visiem pareģojumiem pienāks Krievijas zelta laikmets," internetā publicētā video stāsta Zaharčenko.


Atsevišķu Ukrainas teritoriju sagrābušo kaujinieku vadonis arī papildina, ka ir jāatgūst Krievijas impērijas zaudētā teritorija. "Mēs atgūsim Krievijas impērijas zaudēto teritoriju, pluss paņemsim to, kas mums pienākas kopš Krimas kara," Zaharčenko komentē uzbrukumu Lielbritānijai.

Krievijas atbalstīto separātistu līderis jau iepriekš ir draudējis ieņemt citas Ukrainas daļas un paudis savus uzskatus, ka tā sauktajai "Jaunkrievijai" – termins, ko Kremļa propagandas piekritēji lieto attiecībā uz Donbasu – ir jāplešas Eiropas izmēros.

"Kas ir Jaunkrievija? Manā izpratnē tā ir teritorijas daļa, kurā iekļaujas divas Francijas, trīs Vācijas, 18 Luksemburgas, 38 Monako un plus vēl tur... puse pārējās Eiropas, četras Polijas. Lūk, tā ir Jaunkrievija," 2014. gada novembrī skaidroja Zaharčenko.

"Tas ir process, kas noteikti notiks, bet ne šodien," papildināja Zaharčenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!