Teroristu organizācijas "Al Qaeda" operāciju līderis Irākā Abu Musabs az Zarkavi informējis Osamu bin Ladenu, ka viņš guvis tikai nelielus ievainojumus, noliedzot ziņas, ka viņš nopietni ievainots.
"Es domāju, ka jūsu ausis caur medijiem ir sasniegušas ziņas, ka es esmu nopietni ievainots. Es vēlētos apliecināt jums un musulmaņiem, ka tās ir nepamatotas baumas un ka mani ievainojumi ir nelieli," teikts internetā publiskotā audioierakstā, kura autentiskumu pagaidām nevar apstiprināt.

"Es tagad ar Dieva palīdzību izbaudu labu veselību starp maniem brāļiem un manu tautu Irākā," saka ierakstā dzirdamais cilvēks.

Ieraksts esot izdarīts 27.maijā, un tajā nav teikts, kā Zarkavi ievainots. Viņš pieminēja niknas kaujas Irākas ziemeļrietumu pilsētā Kaimā.

"Pēc desmit dienas ilgas spēcīgas un nepārtrauktas kaujas Dievs ļāva saviem dēliem padzīt krustnešus ārpus pilsētas, un viņi atkāpās, kaunā laizot savus ievainojumus. Kauja bija liela islama un musulmaņu vēsturē," teikts paziņojumā.

Kā svētdien ziņo "The Sunday Times", citējot kādu irākiešu nemiernieku komandieri, Zarkavi varētu būt aizbēdzis no Irākas uz Irānu pēc nopietnā ievainojuma ASV raķešu uzbrukumā.

Šī ziņa ir pretrunā ar Zarkavi grupējuma paziņojumu, kas piektdien tika publicēts kādā interneta lapā, kurā teikts, ka Zarkavi joprojām vadot operācijas Irākā.

Ceturtdien internetā parādījās paziņojums "Al Qaeda" vārdā, ka grupējums esot iecēlis Zarkavi aizstājēju, taču drīz grupējuma pārstāvis savā paziņojumā to noliedza.

Tajā pašā dienā Irākas iekšlietu ministrs teica, ka Zarkavi ticis ievainots, taču premjerministrs vēlāk paziņoja, ka šai ziņai nav gūts ticams apstiprinājums.

Vašingtona ir piedāvājusi 25 miljonus dolāru (13,9 miljonus latu) par Zarkavi, ko tā uzskata par savu galveno ienaidnieku Irākā. Viņa grupējumu vaino daudzos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos un uzbrukumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!