Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas konservatīvajiem turpinot lemt, kuru no politiķiem pirms septembrī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām izvirzīt par kandidātu uz kanclera amatu, kārtējās aptaujas piektdien liecina, ka vēlētāji dotu priekšroku Markusam Zēderam, kas ievērojami apsteidz Armīnu Lašetu.

Lai gan tradicionāli par Vācijas konservatīvo bloka kandidātu uz valdības vadītāja amatu tiek izvirzīts kristīgo demokrātu (CDU) līderis, par kuru nesen kļuva Lašets, šoreiz savas pretenzijas uz šo godu pieteicis arī CDU Bavārijas māsaspartijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) līderis Zēders.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc sabiedriskās raidorganizācijas ARD pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "infratest dimap", šobrīd 44% vāciešu un 72% CDU/CSU vēlētāju uzskata, ka Zēders būtu piemērotākais konservatīvo kandidāts uz kanclera krēslu.

Lašetu par piemērotāku atzīst tikai 15% vāciešu un 17% CDU/CSU vēlētāju.

Tikmēr saskaņā ar aptauju, kuru pēc laikraksta "Bild" pasūtījuma veicis socioloģijas institūts INSA, CDU/CSU Lašeta vadībā var cerēt uz 27% balsu, kamēr par konservatīvajiem Zēdera vadībā būtu gatavi balsot 38% vāciešu.

Tajā pašā laikā Lašetu, kurš šobrīd ir Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes premjerministrs, atbalsta CDU vadība. Savukārt Bavārijas premjers Zēders ir tīkamāks vēlētājiem. Arī CDU/CSU Bundestāga otrdienas frakcijas sēdē Zēders baudīja lielāku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!