Jaunākie pētījumi liecina, ka, jo patriotiskāks ir vīrietis, jo vairāk spermas saražo viņa organisms, ziņo "MegaStar". Ar šādiem apgalvojumiem klajā nācis ārsts Igors Gundarovs no Krievijas Valsts Profilaktiskās medicīnas zinātniskā centra.
Gundarovs, kurš izpētījis Maskavas apgabalā dzīvojošo vīriešu reproduktīvās potences, uzskata, ka pastāv tieša saikne starp patriotismu un spermatozoīdu daudzumu sēkliniekos.

Gundarovs norāda, ka šobrīd Maskavas apgabalā iedzīvotāju skaits ik gadu sarūk par vienu procentu. "Patriotisma trūkums nozīmē, ka Maskavas apgabala iedzīvotājam trūkst dzīves mērķa. Tas, savukārt, rada stresu un dzīves jēgas zudumu," skaidro Gundarovs. "Bet stress vīrieša spermatozoīdiem ir īsta katastrofa. Psihiskais stāvoklis, iedarbojoties psihosomatiski, ietekmē spermatozoīdu rašanos organismā."

Pēc krievu zinātnieku datiem, 1996.gadā vienā mililitrā Maskavas apgabala vīrieša spermas bija 80 miljoni spermatozoīdu, taču tagad šis skaitlis ir sarucis līdz 10 miljoniem.

"Patriotiskās audzināšanas programmai ir jāpalīdz vīriešiem atrast dzīvei jēgu. Mums jāmīl sava himna, karogs, kara spēles, lai spermatozoīdu koncentrācija pieaugtu, uzlabojot dzimstību," uzskata Gundarovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!