Turcijas rietumu pilsētas Izmiras apkārtnē ceturtdienas rītā notikusi 5,6 balles stipra zemestrīce, kurā ievainoti ap 100 cilvēku, taču bojā gājušo nav, ziņoja vietējās amatpersonas.
Vietējās slimnīcās medicīniskā palīdzība sniegta aptuveni 100 cilvēkiem, teica Izmiras gubernators Jusufs Zija. Lielākā daļa ievainojumu gūti, iedzīvotājiem panikā lecot no māju balkoniem vai pa logiem, viņš norādīja.

Zemestrīce notika ap pulksten 3.40.

"Mēs to [zemestrīci] sajutām ļoti stipri, tas bija ļoti biedējoši. Pēc tam mēs palikām zem klajas debess," aģentūrai "Reuters" sacīja kāds vietējais iedzīvotājs.

Piekrastes pilsētā Seferihisarā netālu no Izmiras sagruva vairākas mājas.

Aģentūra "Anadolu" ziņoja, ka ap 90 Izmiras iedzīvotāju izlēkuši pa logiem un vairāki simti palikuši ārpus mājām, turpinoties pēcgrūdieniem.

Zemestrīci fiksēja arī seismoloģiskā observatorija Atēnās, kura novērtēja tās stiprumu ar 5,2 ballēm pēc Rihtera skalas. Par upuriem vai cietušajiem Grieķijā nav ziņots.

Pēc Atēnu observatorijas datiem, zemestrīces epicentrs bija zem Egejas jūras 267 kilometrus uz austrumiem no Atēnām un 30 kilometru uz ziemeļiem no Samas salas.

1999. gadā Turciju piemeklēja divas postošas zemestrīces, kurās gāja bojā 18 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!