Spēcīgi pazemes grūdieni trešdien vēlu vakarā satricināja Afganistānas ziemeļu un austrumu provinces, nodarot nelielus postījumus un ievainojot dažus cilvēkus, ziņo amatpersonas.
Spēcīgs pazemes grūdiens, kura stiprums bija 5,3 balles pēc Rihtera skalas satricināja Kabulu un daļu Afganistānas austrumu provinču, ceturtdien ziņo Starptautiskie palīdzības spēki (ISAF).

ISAF paziņojumā teikts, ka Kabulā nav nodarīti postījumi, bet Dželalabadā saplaisājušas desmitiem māju sienas.

"Mums pagaidām nav precīzu skaitļu par cietušajiem," teica Dželalabadas drošības dienesta priekšnieks Hadži Ajabs Šahs.

Zemestrīces epicentrs atradās kalnainajā Hindukuša reģionā aptuveni 150 kilometrus uz ziemeļiem un ziemeļaustrumiem no Kabulas 96,3 kilometru dziļumā.

Pakistānas oficiālais seismoloģijas centrs Pešavarā ziņo, ka pazemes grūdieni bijuši jūtami pat Lahorā, valsts austrumos, bet nav nodarījuši nekādus postījumus.

Valdība un palīdzības dienesti mēģina sazināties ar attāliem rajoniem, lai noskaidrotu zemestrīces nodarīto kaitējumu, taču sliktie sakari apgrūtina informācijas saņemšanu.

Afganistānā zemestrīces notiek bieži. Vispostošākie pazemes grūdieni tika reģistrēti 1998. un 1999.gadā, kad tajos gāja bojā aptuveni deviņi tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!