Ziemassvētki vairākumu no mums padara par meļiem — vismaz trīs ceturtdaļas cilvēku laipni smaida, saņemot šausmīgu dāvanu. Četri no desmit cilvēkiem saņem vismaz vienu dāvanu, kas viņiem tiešām nepatīk.
Par to liecina smile.co.uk veiktais jaunākais pētījums. Taču lielākā daļa cilvēku, baidoties aizvainot dāvinātāju, melos un teiks, ka dāvana patīk.

Pētījums liecina, ka visvairāk nederīgu lietu dāvina onkuļi un tantes. Sievietes parasti ir mazāk vīlušās, jo viņas vairāk arī lūdz specifiskas dāvanas. Trīs no četriem cilvēkiem piespiež sevi smaidīt par saņemto nepatīkamo dāvanu, bet septiņi procenti aptaujāto cilvēku pat pārspīlēti izrāda viltotu sajūsmu par dāvanu, lai novērstu uzmanību no sava dziļā sarūgtinājuma.

“Šķiet, ka mēs vēl joprojām esam nācija, kur cilvēkam būt pieklājīgam ir svarīgāk nekā būt godīgam. Lielākā daļa no mums ir kādreiz bijuši vīlušies par saņemto dāvanu, lai arī, kā liecina mūsu pētījums, cilvēki parasti cenšas iepriekš paziņot, ko vēlas saņemt Ziemassvētkos,” teica pētījuma vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!