Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja otrdien nosodījusi gaidāmās ASV un Dienvidkorejas militārās mācības un brīdinājusi, ka uzbruks Seulai un Savienotajām Valstīm jebkuras bruņotas provokācijas gadījumā.

Seula un tās sabiedrotās Savienotās Valstis nākamajā mēnesī organizē līdz šim lielākās ikgadējās militārās mācības, šādi reaģējot uz Ziemeļkorejas provokatīvo kodolizmēģinājumu un raķetes palaišanu.

Ziemeļkorejas armijas vadība paziņojusi, ka sabiedrotie plāno "galvas nogriešanas operāciju" pret Ziemeļkorejas līderi un citus soļus, lai neitralizētu kodolieročus un raķetes.

Ja būs pat mazākās pazīmes par īpašo spēku gatavošanos veikt šādas operācijas, Ziemeļkoreja veiks "stratēģiskos un taktiskos" apsteidzošos uzbrukumus, paziņoja armija.

Paziņojumā teikts, ka primārais mērķis tādā gadījumā būs Dienvidkorejas prezidentes oficiālā rezidence. Ziemeļkoreja draudēja arī ASV bāzēm Āzijā un Klusā okeāna reģionā un Savienoto Valstu teritorijā.

Komunistiskās valsts armija apgalvoja, ka tās rīcībā ir "visspēcīgākie un ultramodernākie uzbrukuma līdzekļi" pasaulē, ar ko iespējams dot letālus triecienus ASV jebkurā brīdī un laikā.

Ziemeļkoreja regulāri sūdzas, ka ASV un Dienvidkorejas ikgadējās militārās mācības "Key Resolve/Foal Eagle" ir gatavošanās iebrukumam Ziemeļkorejā, ko Seula un Vašingtona kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!