Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka neplāno aizvadīt sarunas ar ASV, un aicinājusi Dienvidkoreju neiejaukties citu valstu lietās, raksta aģentūra "Reuters".

Sestdien Phenjana paziņoja, ka neuzskata, ka nepieciešams ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits. Paziņojums izskanēja dažas dienas pēc tam, kad Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins ieteica abiem valstu vadītājiem tikties pirms ASV prezidenta vēlēšanām novembrī.

"[Dienvidkorejai] pienācis laiks pārstāt iejaukties citu lietās, bet šķiet, ka pret tās slikto ieradumu nav zāļu," norādīja Ziemeļkorejas ārlietu ministrijas ASV jautājumu ģenerāldirektors Kvons Čeguns, vēlreiz piebilstot, ka totalitārā valsts nevēlas tikties ar ASV.

Tramps un Kims jau aizvadījuši divus samitus – 2018. gadā Singapūrā un 2019. gadā Vjetnamā.

Aizvadīto nedēļu laikā būtiski pieaudzis saspīlējums starp Phenjanu un Seulu. Tam par vienu no iemesliem kalpo ziemeļkorejiešu pārbēdzēju grupu aktivitātes – viņi no Dienvidkorejas ar balonu un arī dronu palīdzību sūta propagandas materiālus. Tas saniknojis totalitārās valsts valdību. Ziemeļkoreja arī uzspridzinājusi abu Koreju sadarbības biroja ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!