Foto: Reuters/Scanpix
Ziemeļkorejas varasiestādes arestējušas ASV tūristu, kurš tiek turēts aizdomās par "naidīgām aktivitātēm" pret valsti.

"ASV pilsonis, kurš iebrauca KTDR (Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā) 29.aprīlī kā tūrists, iesaistījās aktivitātēs, kas ir pretrunā KTDR likumiem," vēsta Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA.

Vīrietis, kurš arestēts un tiek nopratināts, ir trešais ASV pilsonis, kas pašreiz atrodas apcietinājumā Ziemeļkorejā.

ASV Valsts departaments piektdien apstiprināja, ka Ziemeļkorejā pašreiz apcietinājumā atrodas jau trīs Savienoto Valstu pilsoņi.

"Mēs esam informēti, ka Ziemeļkoreja aizturējusi ASV pilsoni," norādīja departamenta pārstāve. "Mēs aktīvi turpinām centienus panākt visu trīs [ASV pilsoņu] atbrīvošanu."

Aprīlī Ziemeļkorejā tika aizturēts kāds 24 gadus vecs tūrists, kurš saplēsa savu vīzu un pieprasīja patvērumu komunistiskajā valstī.

Ziemeļkorejā jau vairāk nekā gadu apcietinājumā atrodas arī ASV pilsonis Kenets Bejs.

Bejs tika arestēts 2012.gada novembrī Rasonā, Ziemeļkorejas ziemeļaustrumos.

Bejs, iespējams, arestēts, jo viņš fotografējis savārgušos Ziemeļkorejas bērnus ar domu, ka vēlāk varēs izmantot fotogrāfijas centienos piesaistīt Ziemeļkorejai vairāk ārvalstu palīdzības.

Ziemeļkorejas tiesa 2013.gada aprīlī Bejam piesprieda 15 gadu cietumsodu par valsts varas gāšanas mēģinājumu.

Tiesa raksturoja Beju kā kareivīgu evaņģēlisko kristieti, kurš valstī ievedis musinošus materiālus un mēģinājis izveidot bāzi graujošai darbībai.

ASV valdība pagājušajā mēnesī atkārtoti brīdināja pilsoņus nedoties uz Ziemeļkoreju, norādot, ka pat pievienošanās tūristu grupai negarantē drošību un aizsardzību pret patvaļīgiem arestiem šajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!