Foto: Shutterstock

Ziemeļkorejas bezpilota lidaparāts ielidojis 3,7 kilometru rādiusa lidojumu aizlieguma zonas ziemeļu daļā ap Dienvidkorejas prezidenta biroju, kad pagājušajā mēnesī iebruka valsts gaisa telpā, paziņojusi Seula.

"Tas [drons] uz īsu brīdi ielidoja zonas ziemeļu daļā, bet netuvojās galvenajiem drošības objektiem," militārpersonas teikto citē "Al Jazeera".

Drons bija viens no pieciem Ziemeļkorejas bezpilota lidaparātiem, kas šķērsoja robežu un ielidoja Dienvidkorejas gaisa telpā 26.decembrī, pamudinot Dienvidkorejas militārpersonas pacelt kaujas lidmašīnas un uzbrukuma helikopterus. Bruņotie spēki nevarēja notriekt bezpilota lidaparātus, kas stundām ilgi lidoja virs Dienvidkorejas teritorijas.

Dienvidkorejas Apvienotā štāba priekšnieki bija nolieguši, ka viens no bezpilota lidaparātiem būtu ielauzies prezidenta biroja lidojumu aizlieguma zonā, tomēr ceturtdien apstiprināja, ka drons ir pārkāpis zonas ziemeļu galu, bet nav lidojis tieši virs Jongsanas apgabala. kur atrodas prezidenta Juna Sukjola birojs.

Bezpilota lidaparātu iebrukums ir izraisījis kritiku par Dienvidkorejas pretgaisa aizsardzības kapacitāti laikā, kad Ziemeļkoreja rada arvien lielākus draudus, attīstot savas ballistisko raķešu tehnoloģijas, tostarp pagājušajā gadā testējot nepieredzēti daudz raķešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!