Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna sievas Ri Soldžu parādīšanās bikškostīmā izraisījusi īstu sensāciju ārvalstu politiskajās aprindās, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Kadri, kuros līdera sieva bija redzama tērpta melnās biksēs un jakā, tika pārraidīti televīzijas reportāžā par Kima Čenuna vizīti flīžu rūpnīcā.

"Vairākas desmitgades sievietēm Ziemeļkorejā bija ieteikts valkāt pagarinātus militārā piegriezuma svārkus. Tagad sieviešu garderobē parādījušās bikses," norāda laikraksts.

Šis jaunums ar entuziasmu uztverts galvenokārt Dienvidkorejā, kur pārmaiņas nosauktas par "reformatoriskām", norāda laikraksts.

Jau vēstīts, ka jūlijā mediji ziņoja, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir apprecējies.

To, ka Kims Čenuns ir precējies apliecinājusi Ziemeļkorejas valsts televīzija, paziņojot, ka vadoņa sieva ir "biedre Ri Soldžu".

Iepriekš Ziemeļkorejas līderis kādā oficiālā pasākumā publiski parādījies ar kādu sievieti. Sieviete blakus jaunajam līderim bija redzama valsts televīzijā oficiālajā valsts dibinātāja Kima Irsena piemiņas pasākumā par godu viņa nāves 18.gadadienai. Savukārt vēlāk sieviete kopā ar vadoni apmeklējusi koncertu Phenjanā.

Jau vēstīts, ka Kims Čenuns par Ziemeļkorejas vadoni un "dižo pēcteci" kļuva pēc sava tēva Kima Čenira nāves 2011.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!