Foto: AFP/Scanpix
Ziemeļkorejas līderis Kims Džongils sestdien ieradies vizītē Krievijā, kuras laikā viņam paredzēts tikties ar šīs valsts prezidentu Dmitriju Medvedevu, ziņoja Krievijas prezidenta preses dienests.

Kims apmeklēs Krievijas Tālo Austrumu un Sibīrijas federālos apgabalus, vēsta Krievijas prezidenta preses dienests, taču vairāk informācijas par vizīti tas nesniedz.

Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, vēsta, ka Medvedevs ar Kimu tiksies otrdien Burjatijas republikas galvaspilsētā Ulanudē, un ka Ziemeļkorejas līderis Krievijā uzturēsies apmēram nedēļu un vizītes laikā varētu tikties arī ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu.

Vietējās amatpersonas aģentūrai AFP pastāstīja, ka Kima bruņuvilciens iebraucis Krievijā caur robežstaciju Hasanu. Ziemeļkorejas līderis baidās lidot, tāpēc ceļo ar vilcienu.

Krievijai vēl kopš padomju laikiem ir labas attiecības ar Ziemeļkoreju. Rietumi cer, ka Maskava varētu veicināt sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammu. Savukārt Phenjanas režīmam ir svarīgi turpināt ekonomisko sadarbību ar Krieviju.

Iepriekšējās Ziemeļkorejas līdera vizītes Krievijā notika 2001. un 2002.gadā. Vienīgā valsts bez Krievijas, uz kuru Kims dodas vizītēs ar savu bruņuvilcienu, ir Ziemeļkorejas galvenais politiskais un ekonomiskais partneris Ķīna - to viņš apmeklē regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!