Katra no NVS valstīm pati izlems, vai dot savu gaida telpu un teritoriju iespējamām ASV atmaksas akcijām sakarā ar pagājušās otrdienas terora aktiem Ņujorkā un Vašingtonā. Šādu paziņojumu Vašingtonā sniedza Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs, ziņo NTV.
Šāds Ivanova paziņojums nekavējoties izraisīja Krievijas ekscentriskā ultranacionālista Vladimira Žirinovska asu kritiku. Žirinovskis paziņoja, ka "tādu ministru būtu aizvācis 24 stundu laikā".

Ivanova paziņojumu Žirinovskis nosauca par kapitulāciju amerikāņu priekšā, jo "neviens amerikāņu karavīrs savu kāju nedrīkst spert uz NVS teritorijas. Ja tā notiks - viņi tur paliks mūžīgi, kā palika tagad Balkānos".

Žirinovskis aicināja atbalstīt islama pasaules valstis, "jo tad mēs no tā iegūsim. Krievija atkal kļūs par otro superlielvalsti, pārvērtīsies par pasaules otro centru."

Zīmīgi, ka Žirinovska liberāldemokrāti Valsts domē atteicās piecelties un godināt ar klusuma brīdi terora aktos bojā gājušos. Žirinovskis otrdien žurnālistiem apgalvoja, ka terora akti ir "amerikāņu un izraēliešu specdienestu roku darbs", ar mērķi sanaidot Krieviju un musulmaņu valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!