Krievijas Komunistiskās partijas līderis, Krievijas prezidenta amata kandidāts Genadijs Zjuganovs publicējis savu vēstījumu tautai, kurā ir izklāstīta viņa pirmsvēlēšanu programma.
"Mēs neaicinām jūs atpakaļ pagātnē, bet mēs ņemsim no tās visu labāko, lai Krievija varētu pārliecinošāk virzīties uz priekšu," teikts kompartijas vadītāja vēstījumā.

Ja Zjuganovs tiks ievēlēts par prezidentu, viņš sola ieviest izmaiņas konstitūcijā, kas nodrošinās "reālu sabiedrības demokratizāciju, autoritārās prezidenta varas likvidāciju, Federālās sapulces [parlamenta] un valdības lomas palielināšanu".

Zjuganovs sola arī to, ka viņa vadībā Krievijas ekonomikas svarīgākos sektorus valsts atkal pārņems savā kontrolē. Viņš paskaidroja, ka vispirms vajadzētu atkal ieviest kārtību īpašumu pārvaldē, atdot pilsoņiem un valstij īpašumu, kas "nolaupīts privatizācijas gaitā" un atjaunot valsts kontroli pār dabas resursiem un enerģētikas sektoru, kā arī ieviest valsts monopolu alkohola tirdzniecībā.

Bankas un apdrošināšanas sabiedrības Krievijā tiks pakļautas stingrai valsts kontrolei.

Kompartijas līderis sola atdot noguldītājiem zaudētos līdzekļus, kurus tiem "atņēmuši laupītāji no privātajām bankām", un izsniegt kompensācijas par "reformu laikā vējā izplēnējušiem" ietaupījumiem.

Zjuganuvs vēl joprojām vēlas publisku dialogu ar pašreizējo Krievijas prezidenta pienākumu izpildītāju un premjerministru Vladimiru Putinu.

"Es vēlreiz piedāvāju Putinam TV tiešajā ēterā apspriest galvenās vēlētājus interesējošās problēmas," Zjuganovs sacīja preses konferencē Maskavā.

Kompartijas līderis pauda neizpratni par to, ka Putinam nav pirmsvēlēšanu programmas. "Tas ir pilnīgi nenormāli un pretdabiski, jo nevar taču ievēlēt "kaķi maisā"," pauda Zjuganovs.

Viņam radies priekšstats, ka "Putina kungam programmas nav". Viņš izteicās, ka tikai līdz 1.martam "[Anatolijam] Čubaisam un viņa komandai ir jāsakniedē kaut kas, kas vismaz izskatās pēc programmas".

"Pieredzes viņam [Putinam] nav, programmas nav, bet sabiedrības uzskatus izveidojusi saujiņa žurnālistu," uzskata kompartijas līderis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!