Sestdien uz kurdu kontrolē esošajiem Irākas ziemeļiem, kur, pēc ASV valsts sekretāra Kolina Pauela teiktā, ar "Al Qaeda" saistīti teroristi tikuši apmācīti rīkoties ar ķīmiskajiem ieročiem, aizvesti žurnālisti, taču viņi paziņojuši, ka nav atrastas redzamas pazīmes par ķīmisko ieroču esamību.
Ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Ansar al-Islam", kas kontrolē nometni netālu no Irānas robežas, paziņoja ka objekts ticis izmantots kā komunikāciju centrs līdz Pauela runai ANO Drošības padomē.

Žurnālisti konstatēja, ka radio un televīzijas studijas pēdējā laikā nav izmantotas. Nometnē bijuši tikai ar automātiem un granātām bruņoti kaujinieki.

Kaujinieki sacīja, ka Pauela runa izraisījusi bažas par ASV uzbrukumu teritorijai un daudzi nometnē un tuvējā ciematā mītošie cilvēki aizbēguši.

Rietumvalstu žurnālistu vizīti organizēja mērenā Kurdistānas islama grupa pēc tam, kad Pauels ANO Drošības padomē parādīja satelītattēlu, kurš bija atzīmēts kā "Teroristu indes un sprāgstvielu rūpnīca, Kurmala."

Pauels paziņoja, ka to vada "Al Qaeda" kaujinieki, kas aizbēguši no Afganistānas un kurus slēpj "Ansar al-Islam". Viņš arī paziņoja, ka Sadama Huseina aģents ir augsti stāvošs "Ansar al-Islam" loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!