Zviedrijas ētikas padome pret seksismu reklāmās (ERK) izteikusi nosodījumu Īrijas zemo cenu aviokompānijai "Ryanair" par reklāmu, kurā redzama seksīgi ģērbta jauniete skolas formā.
ERK uzskata, ka meitene skolas formā "tiek izmantota seksuāla rakstura uzmanības piesaistīšanai, un tas ir aizvainojoši sievietēm kopumā".

Aviosabiedrība "Ryanair" tiek kritizēta par zemo cenu reklāmas kampaņas sākšanu vienlaicīgi ar mācību gada sākumu un skolnieces tēla izmantošanu reklāmas plakātos, kuros "skolniece" minisvārkos un īsā blūzītē, kas atsedz vidukli, paziņo par "karstākajām mācību gada sākuma cenām".

Kad ERK vēlējās, lai "Ryanair" sniedz paskaidrojumus par šo kampaņu, aviokompānija no komentāriem atteicās.

ERK ir valsts neregulēta privāta institūcija, kas darbojas kopš 1988. gada.

"Ryanair" jau iepriekš bijušas divdomīgas reklāmas.

Pagājušā gada janvārī Lielbritānijas Reklāmu standartu pārvalde (RSP) pauda nosodījumu par līdzīgu "Ryanair" reklāmu, kurā redzama jauniete skolnieces apģērbā.

Februārī Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī un viņa toreizējā draudzene un tagadējā sieva Karla Bruni uzvarēja tiesas prāvā pret "Ryanair" par konfidencialitātes pārkāpumu, izmantojot pāra fotogrāfiju reklāmā.

Pērnā gada decembrī "Ryanair" panāca ārpustiesas vienošanos ar Zviedrijas ekspremjeru Jēranu Pēšonu par viņa fotogrāfijas izmantošanu reklāmā bez atļaujas.

Arī Spānijas patērētāju asociācija nosodīja "Ryanair" par kalendāru, kurā ir bikini ģērbtu aviokompānijas stjuaršu fotogrāfijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!