Zviedrijā sabiedrībā pazīstami cilvēki un Norvēģijas pārtikas veikalu tīkls ceturtdien aicināja boikotēt Izraēlā ražotās preces saistībā ar Izraēlas asiņainajiem uzbrukumiem Palestīnas pašpārvaldes pilsētās Jordānas upes rietumkrastā.
Zviedrijā 34 zinātnieki, publicisti un kultūras aprindās pazīstami cilvēki avīzē "Dagens Nyheter" publicēja rakstu, kurā mudināja sabiedrību boikotēt Izraēlā ražotas preces un aicināja valdību sākt sarunas par tirdzniecības vienošanās ar Eiropas Savienību (ES) apturēšanu.

"Pieredze rāda, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāizdara spiediens uz Izraēlu, lai panāktu, ka tā atstās okupētās teritorijas. Vienīgā saprātīgā pieeja būtu starptautiskā iejaukšanās ANO ietvaros," teikts rakstā.

"Bet katrs pilsonis arī atsevišķi var rīkoties, uzsākot boikotu pret Izraēlas precēm no okupētajām teritorijām. Ja vardarbības politika nemainīsies, kā nākamais solis būtu jāapsver vispārējs boikots pret Izraēlu," sacīts rakstā.

Šo preču vidū publikācijas autori minēja vīnus, dateles, sodas ūdeni un krēmus no Nāves jūras.

"Tā kā Izraēla pārkāpj vairākus starp Izraēlu un ES noslēgtā tirdzniecības līguma punktus, it sevišķi, punktu par cilvēktiesību ievērošanu, Zviedrijas valdībai ir jāizdara spiediens, lai apturētu vienošanās darbību līdz brīdim, kad tiks ievērotas cilvēktiesības, pārvietošanās brīvība un īpašumtiesības," uzskata Zviedrijas sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Savukārt Norvēģijas pārtikas veikalu tīkls "Coop Norge" aicināja boikotēt Izraēlas preces un izteicu cerību, ka tās partneri Zviedrijā un Dānijā pievienosies šim aicinājumam.

"Coop Norge" ir otrais lielākais pārtikas veikalu tīkls Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!