Zviedrija ir ieinteresēta atpirkt Dānijai un Norvēģijai piederošās daļas trijām valstīm piederošajā lidsabiedrībā "Scandinavian Airlines System" (SAS), intervijā finansu avīzei "Finanstidningen" sacīja Zviedrijas premjerministrs Jorans Pērsons.
"Ja Norvēģijas un Dānijas valdības būtu gatavas pārdot savas akcijas, mēs būtu ieinteresēti tās iegādāties," viņš teica.

"Tomēr es nedomāju, ka Norvēģijas un Dānijas valdības pārdos savas akcijas," atzina Zviedrijas premjers.

Norvēģijas rūpniecības ministrs Ansgars Gabrielsens janvāra sākumā pieļāva, ka Norvēģija varētu vēlēties pārdot tai piederošo SAS akciju paketes daļu privatizācijas plāna ietvaros. Viņš tomēr uzsvēra, ka attiecīgs lēmums netiks pieņemts, nekonsultējoties ar Zviedriju un Dāniju.

Norvēģu avīze "Verdens Gang" vēstīja, ka Oslo patiešām esot gatava atteikties no tai piederošās daļas SAS un par savu lēmumu varētu paziņot 19.aprīlī.

Savukārt Dānijas transporta ministrs Flemings Hansens norādīja, ka viņa valdība neplāno pārdot tai piederošo akciju paketi SAS.

"Finansiāli šis nav īpaši piemērots laiks pārdošanai un nebūtu labi atstāt kompāniju, kas pašlaik ir grūtībās," viņš sacīja.

SAS pērn cieta 115 miljonu eiro lielus zaudējumus.

Zviedrijai pieder 21,4 procentu daļa SAS. Norvēģijai un Dānijai katrai ir pa 14,3 procentu daļai. Atlikušās akcijas tiek tirgotas triju valstu fondu tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!