Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana par to, vai ārlietu ministre Margota Valstrēma nav pastrādājusi noziegumu, savā rīcībā no arodbiedrības iegūstot īres dzīvokli.

"Mediji kopš piektdienas ir publicējuši ziņas, ka arodbiedrības "Kommunal" pārstāvji no 2014. gada vasaras līdz 2015. gada aprīlim ārlietu ministrei Margotai Valstrēmai ir solījuši un pēc tam sagādājuši īres līgumu," norādīja Zviedrijas Nacionālā ekonomisko noziegumu biroja īpašais prokurors Alfs Jūhansons.

Prokurors piebilda, ka nolēmis "sākt izmeklēšanu gan par kukuļdošanu, gan par kukuļņemšanu, lai noskaidrotu, vai ir pastrādāts noziegums".

Zviedrijas laikraksts "Aftonbladet" ziņoja, ka ietekmīgā pašvaldības darbinieku arodbiedrība ir ļāvusi ministrei ievākties dzīvoklī, apejot parasto īrnieku rindu.

Stokholmā ir izteikts dzīvokļu trūkums, un ir jāgaida vidēji 13 gadi, lai oficiāli iegūtu īres dzīvokli.

61 gadu vecā sociāldemokrātu politiķe ir uzsvērusi, ka viņu ir vadījusi labā griba un viņa ir saņēmusi garantijas, ka "Kommunal" ievēros likumu.

"Es apsveicu izmeklēšanu. Man nekas nav slēpjams, un ir labi, ka tas tiks noskaidrots," Valstrēma sacīja ziņu aģentūrai TT, piebilstot, ka turpinās ieņemt ārlietu ministres amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!