Foto: Reuters/Scanpix
Gēteborgas pilsētas tiesa aizliegusi izsūtīt no valsts personas, kas sniedz maksas seksuālos pakalpojumus , ja tām ir kādas Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts pilsonība, informē portāls "The Local".

Izsūtīšanai nedrīkst pakļaut prostitūtas, kuras atrodas valstī mazāk nekā trīs mēnešus. Tik ilgu laiku vienas ES dalībvalsts pilsonis drīkst dzīvot citā Savienības valstī bez īpašas uzturēšanās atļaujas. Savukārt ārpus ES valstu pilsoņi un pilsones, kurus pieķers nodarbojamies ar prostitūciju, kā līdz šim, tiks izsūtīti bez ierobežojumiem.

Zviedrijā gan ir atļauts sniegt seksuālos pakalpojumus, taču ir aizliegts tos pirkt. Tāpat ir aizliegts sutenerisms. Līdz šim zviedru policija bieži deportēja eiropiešu izcelsmes prostitūtas, norādot, ka tās rada apdraudējumu sabiedrības veselībai.

Tiesa uzskatīja, ka lielāka nozīmē ir ES pilsoņu brīvas pārvietošanās tiesībām. Patlaban eiropiešu prostitūtu deportācijas juridiskos aspektus pēta Zviedrijas tiesībsargs. Policijas vadība paudusi cerību, ka deportācija tomēr tiks atļauta.

Iepriekš gan tiesībsargs panāca, ka policijai aizliedz deportēt no citām ES valstīm ieceļojušos ubagus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!