Foto: Publicitātes foto
Ar 20 gadu pieredzi pasaulē, lai piedāvātu interesantu, asu, labas kvalitātes ēdienu

"Stockpot" trīs restorāni Rīgā, kuros kopā strādā 25 darbinieki, ēdina apmēram 700 cilvēku dienā. Bezkontakta norēķini "Stockpot" tika ieviesti pirms gada, un darbinieki ir apmierināti ar bezkontakta karšu norēķinu sistēmu, jo tā palīdz īsākā laikā apkalpot vairāk cilvēku.

"Pārsteigums par to, cik ātri tiek veikts maksājums ar bezkontakta karti ir arī mūsu pircēju, kuri tikai nesen saņēmuši bezkontakta norēķinu karti, ierasta reakcija. Es zinu, ka, vienu reizi pamēģinājuši jauno iespēju, ar PIN koda ievadīšanu cilvēki vairs sevi apgrūtināt negrib," stāsta Linda Džonsone, kafejnīcas "Stockpot" saimniece.

No mazas ceptuvītes dārzeņu veikalā līdz trim eklērnīcām

"Bezkontakta norēķinu iespēju sākām izmantot, tiklīdz tā Latvijā kļuva pieejama, un šobrīd aptuveni 40 % no visiem karšu norēķiniem notiek ar bezkontakta kartēm. Jauniešiem tā jau ir ikdiena, viņu vecāki un vecvecāki šo tehnoloģiju vēl apgūst, taču kopumā tendence norēķināties bez PIN koda ir pieaugoša. Ņemot vērā, ka vidējā pirkuma summa pie mums ir mazliet virs 10 eiro, šobrīd noteiktais bezkontakta norēķinu limits — 25 eiro — ir optimāls. Domāju, ka Latvijas pircējs ir gana zinošs un nobriedis nākamajiem soļiem bezkontakta norēķinu izmantošanā ērtākiem ikdienas pirkumiem," Andrievs Jansons, eklērnīcas "Raunas dārzs" saimnieks. Katru nedēļu tiek izgatavoti 15–20 tūkstoši eklēru — ar mērķi gada laikā izcept veselu miljonu eklēru. Ātra un patīkama apkalpošana pircējiem ir būtiska, jo īpaši, ja eklēri tiek pirkti līdzņemšanai."

Lai skaidrotu tirgotāju un pircēju priekšrocības bezkontaktu norēķiniem, no 2019. gada janvāra līdz martam Mastercard sadarbībā ar Finanšu nozares asociāciju organizē informatīvo kampaņu "Piik un gatavs". Tirgotāji ir laipni aicināti novērtēt bezkontakta karšu priekšrocības savās tirdzniecības vietās, atbalstīt informatīvo kampaņu un pievienoties "Piik un gatavs" kustībai. Vairāk informācijas www.piikungatavs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!