ASV spirta iekārtu ražotājs “Katzen International” baidās par savu darbinieku drošību Latvijā, taču plāno turpināt sadarbību “Jaunpagasta Plus” bioetanola rūpnīcas celtniecībā, intervijā NIP atzina “Katzen” viceprezidents Deils Monso.
Tās Daiņa Peimaņa slepkavības motīvu versijas, ko dzirdējuši “Katzen” vadītāji, liecinot, ka uzņēmējs “nogalināts spirta dēļ, bet ne tiešā saistībā ar rūpnīcas projektu”, tāpēc amerikāņu kompānija sliecas piedalīties konkursā par bioetanola rūpnīcas iekārtu piegādi un uzstādīšanu. Tas liecina, ka amerikāņi atguvušies no šoka, ko decembrī radīja laikraksta “Bizness&Baltija” žurnālista zvans, pavēstot par D.Peimaņa nāvi. ASV spirta rūpnieks toreiz atzina, ka slepkavība var ietekmēt projekta likteni vispār.

Pa šo laiku “Katzen” vairākkārt sazinājušies ar “Jaunpagastu Plus”, kā arī regulāri sekojot līdzi Latvijas preses apskatiem, lai uzzinātu jaunumus bioetanola rūpnīcas lietā.

ASV kompānija ar “Jaunpagastu Plus” sadarbojusies jau divus gadus. Kāds krievu izcelsmes amerikāņu uzņēmējs sākotnēji nodarbojies ar spirta eksportu no ASV uz Krieviju. Tā kā Krievijā likumdošana kļuvusi nelabvēlīga spirta importam, minētā spirta tirgoņa partneri vēlējušies uzbūvēt paši savu rūpnīcu Krievijā. “Katzen” toreiz ieteikti kā spirta iekārtu ražotāji un piegādātāji.

Iecere par rūpnīcu Krievijā neesot tikusi realizēta, taču Krievijas uzņēmēji tā vietā piedāvājuši “Katzen” sadarbību ar Latvijas uzņēmumu “Jaunpagasts Plus”. Uz jautājumu, kā sauc uzņēmējus, kas saveduši “Jaunpagastu Plus” un “Katzen”, D.Monso atbildēja, ka personīgi viņus tā arī nepazīstot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!