Foto: DELFI
"KPMG Baltics" sadarbībā ar Eiropas Zinātnes un inovāciju apvienību "InnoEnergy" videi draudzīgus uzņēmumus aicina pieteikties inovāciju ideju konkursā, kurā veiksmīgiem biznesa projektiem atjaunojamās enerģijas jomā konkursa gaitā ir pieejams līdzfinansējums 25 miljonu eiro apmērā.

"KPMG Baltics" enerģētikas sektora eksperts Gregorijs Rubinčiks stāstīja, ka vissvarīgākais veiksmīga pieteikuma nosacījums ir reālistisks biznesa plāns produkta vai pakalpojuma izmantošanai piecu gadu laikā.

"Līdz šim ideju konkursa gaitā ir izstrādātas dažādas inovatīvas biznesa idejas enerģijas jomā, tostarp saules gaismas, vēja un viļņu enerģijas jomā, kā arī viedo elektrotīklu un elektroenerģijas glabāšanas jomā," sacīja Rubinčiks.

Ideju konkursa dalībnieku priekšrocība ir ne vien pieejamais papildu finansējums veiksmīgai biznesa projekta realizācijai, bet arī starptautiskās biznesa konsultāciju kompānijas "KPMG" un "InnoEnergy" ietilpstošo enerģētikas nozares uzņēmumu, kā arī izglītības centru palīdzība un līdzdarbība biznesa plāna izstrādē un arī vēlākā produkcijas vai pakalpojumu noieta tirgu meklēšanā.

Konkursa ietvaros inovatīvs projekts tiek definēts kā esošo zināšanu pārvēršana jaunos tirgū pieprasītos produktos un pakalpojumos, kas saistīti ar ilgtspējīgas enerģijas jomu, kurai ir pozitīva ekonomiskā un sociālā ietekme.

Inovatīvajam projektam ir jāsamazina enerģijas izmaksas, jāuzlabo resursu īpašnieku drošība, jāpalielina iekšējā darba drošība vai uzticamība un/vai jāsamazina siltumnīcas efekta gāzes emisijas. Projekta rezultātiem jābūt gataviem piecu gadu laikā no projektu uzsākšanas, jo uzsvars ir ne vien uz inovāciju radīšanu, bet arī uz to finansiālo dzīvotspēju un tālāko biznesa plānošanu.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ideju konkursam ir 2014.gada 20.novembris. Projekta atbildīgā kontaktpersona ir "KPMG Baltics" pārstāvis Gregorijs Rubinčiks. Papildu informācija par konkursu ir pieejama arī "InnoEnergy" mājaslapā.

"KPMG" ir starptautisks biznesa konsultantu kompāniju tīkls, kas sniedz audita, revīzijas, nodokļu, juridiskos un konsultāciju pakalpojumus. Baltijas valstīs un Baltkrievijā "KPMG" sniedz arī daudzveidīgus konsultāciju pakalpojumus enerģētikas sektoram. "KPMG" darbojas 155 valstīs un visā pasaulē nodarbina 155 000 strādājošo.

"InnoEnergy" ir viena no trijām EiropasTehnoloģiju institūta Zinātnes un inovāciju apvienībām, kas izveidota ar mērķi sekmēt universitāšu, pētniecības centru un institūtu sadarbību ar enerģētikas nozares uzņēmumiem. "InnoEnergy" misija ir būt nozīmīgākajam inovāciju un izgudrojumu virzītājspēkam ilgtspējīgas enerģijas jomā.

"InnoEnergy" ir vairāk nekā 150 sadarbības partneri dažādās Eiropas valstīs, tajā skaitā 27 universitātes, 25 pētniecības centri un 98 enerģētikas nozares uzņēmumi. "InnoEnergy" ir iesaistīts Eiropas Komisijas "H2020" programmā, lai veicinātu inovatīvu un tīru tehnoloģiju izmantošanu enerģētikas nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!