Foto: Publicitātes foto

Oriģinālas idejas un drosmīgi risinājumi ir svarīgs priekšnoteikums inovāciju attīstībai, taču ne mazāk būtisks ir finansiālais atbalsts, sevišķi uzņēmējdarbības sākumposmā. Augusta beigās jaunuzņēmējiem trīs dienu garumā būs iespēja pārliecināt potenciālos investorus par savas idejas dzīvotspēju, uzzināt, kur slēpjas nauda, un cīnīties par vērtīgām balvām. Tas viss – inovāciju un tehnoloģiju festivālā "iNOVUSS", kas no 30. augusta līdz 1. septembrim notiks Rīgā, Lucavsalā, un kurā ieeja visiem interesentiem – bez maksas.

Festivālā notiks vienīgais "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla" atvērtais pasākums, tāpat pirmo reizi Latvijā – klimatam draudzīgu tehnoloģiju biznesa ideju un sieviešu dzīves kvalitātei veltītu tehnoloģiju jaunuzņēmumu konkursi, kas to uzvarētājiem dos iespēju cīnīties par vērtīgām balvām pasaules konkursu finālos.

Tiem, kuriem ir idejas

Tikai reizi gadā brīvā dabā un tikai festivālā iNOVUSS slēgtais klubs "Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls" atvērs durvis plašākai publikai. Piektdien, 30. augustā LatBan atklātajā investīciju sesijā* jaunie uzņēmēji centīsies pārliecināt investorus par sava biznesa potenciālu kompaktās prezentācijās.

Pirmo reizi Latvijā notiks ClimateLaunchpad, pasaulē lielākais klimatam draudzīgo tehnoloģiju biznesa ideju konkurss. Īso prezentāciju konkursā ClimateLaunchpad Latvijas fināla* dalībnieki sacentīsies par iespēju piedalīties finālā Amsterdamā līdz ar 160 citiem finālistiem no 54 valstīm, kas jau novembrī prezentēs savas idejas vadošajiem Eiropas investoriem, ekspertiem un uzņēmējiem un sacentīsies par iespēju iekļūt Climate KIC akseleratorā.

Pirmoreiz Latvijā notiks arī She Loves Tech reģionālais fināls. Tas ir pasaulē lielākais tehnoloģiju jaunuzņēmumu konkurss ar mērķi atbalstīt jaunuzņēmumus, kuri uzlabo sieviešu dzīves kvalitāti vai kuru vadības komandā ir sievietes. She Loves Tech Baltijas finālā* dalībnieki sacentīsies par iespēju piedalīties starptautiskajā konkursa finālā Pekinā, Ķīnā, un cīnīties par 15 000 dolāru lielo naudas balvu.

Savukārt sestdien, 31. augustā, notiks infostunda par pieteikšanos "Ideju kausam" un Rīgas domes grantam. Pieteikties "Ideju kausam" aicināts katrs, kam ir biznesa ideja, drosme par to runāt un kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Galvenais vērtēšanas kritērijs būs degsme un gatavība uzņemties jaunu izaicinājumu savā dzīvē – uzsākt uzņēmējdarbību ar vēl nebijušu biznesa ideju Latvijas vai pasaules mērogā. Dalībai "Ideju kausā" var pieteikties šeit, bet infostunda pieejama ikvienam interesentam festivālā iNOVUSS.

Ja meklējat investoru vai vēlaties investēt

Lai gan vairums jaunuzņēmēju ir pieraduši cīnīties par investoru uzmanību un varētu šķist, ka šī sacensība notiek tikai vienā virzienā, šī brīža plašās finansējuma piesaistes iespējas arī investorus iesaista cīņā par daudzsološākajiem projektiem, kuros investēt.

Kādus atslēgas kritērijus agrīnās stadijas investori meklē jaunuzņēmumos? Kā atrast tiem atbilstošus jaunuzņēmumus? Kas nepieciešams ceļā uz veiksmes stāstu, un kā investors var palīdzēt? Atbildes uz šiem jautājumiem meklējiet biznesa eņģeļa un vadības profesionāļa Reimas Linnanvirtas pieredzes stāstā "Kā veiksmīgi investēt, atrasts izcilus jaunuzņēmumus un palīdzēt tiem piepildīt savu patieso potenciālu"* 30. augustā.

Prast prezentēt ir būtiski, tomēr ļoti maz cilvēku zina, kā izveidot un sniegt tādu prezentāciju, kas uzrunā tieši, dziļi, emocionāli un neatstāj vienaldzīgu. Kas nepieciešams, lai lieliem soļiem tuvotos meistarībai pičošanas mākslā? Starptautiski atzīts pičošanas meistars Maiks Bredšovs, kurš specializējas uzņēmēju un jaunuzņēmumu trenēšanā, apgalvo, ka labākā formula ir – esi interesantāks par internetu, pārzini savu tematu un elpo! Bezmaksas meistarklasi pičošanā* meistars sniegs 31. augustā festivālā iNOVUSS.

Vai konkurence valda tikai starp jaunuzņēmējiem? Izrādās, arī starp potenciālajiem investoriem! Naudas pārvaldnieki vienuviet un uzstājas! Sestdien, 31. augustā "Apgrieztajā pičā"* akseleratoru pārstāvji, biznesa eņģeļi un riska kapitālisti centīsies "pārdot" savus pakalpojumus. Pičos Matīss Neimanis (BuildIt), Diāna Lāce (Overkill), Voldemārs Brēdiķis (Commercialization Reactor), Artūrs Soročenkovs (Capitalia) un Marta Matisone (LatBAN).

Savukārt festivāla noslēdzošajā dienā – svētdien, 1. septembrī, investīciju juristes, mediatora un kouča Baibas Strupišas meistarklasē "Ved darījumu sarunas viegli un efektīvi" būs iespēja izprast savas ierastās uzvedības nozīmi darījumu sarunās, uzzināt dažādus sarunu vešanas trikus draudzīga stila izkopšanai un pilnveidot darījumu sarunu vešanas mākslu, praktiski izmēģinot dzīvē vienu universālu triku.

*Pasākums angļu valodā.

Ieeja festivālā "iNOVUSS" būs bez maksas, plašāka informācija par festivālu meklējama "iNOVUSS" mājaslapā, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras "Facebook" lapā.

Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība" pasākuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!