Foto: Publicitātes attēls
Stāsts par Bābeles torni ir zināms daudziem. Stāsts par laikiem, kad cilvēki vēl dzīvoja kā viena kopiena un runāja kopīgā valodā, viens otru lieliski saprata un spēja vienoties kopīgiem mērķiem. Kā lielākais apliecinājums tautas vienotībai un varenībai kalpoja Bābeles tornis, kurš iestiepās augstu debesīs. Debesu valdnieks, to redzēdams, nebija apmierināts un nodomāja, ka tauta ar vienotu valodu saprotas tik labi, ka nekas to nespēs apturēt, lai arī kādi mērķi tiktu izvirzīti. Tādēļ tornis tika iznīcināts, un par sodu vienotā valoda sajaukta daudzās dažādās, lai cilvēkiem zustu iespēja savstarpēji sazināties un saprast citam citu.

Lai gan tas ir tikai stāsts, tā sižets ir aktuāls arī mūsdienās. Mēs novērtējam savstarpējās komunikācijas nozīmi un arvien meklējām veidus, kā labāk un vieglāk sarunāties ar saviem tuviniekiem, kolēģiem un draugiem gan savā valstī, gan ārpus tās robežām. Vecmāmiņa, kurai mazbērni runā citā valodā, vai uzņēmums, kurā darbinieki nāk no dažādām valstīm, vairs nav retums, tādēļ "kopīgas valodas" atrašana ir ļoti būtiska.

Pasaules vēsturē ne vienu reizi vien ir bijuši mēģinājumi atgriezties pie vienas valodas, ko saprastu ikviens. Lielisks piemērs ir esperanto - valoda, kuru tās autors radīja, lai veicinātu savstarpējo sapratni starp dažādām tautām un valstīm. Vēl spilgtāks un aktuālāks piemērs ir angļu valoda, kas pasaulē tiek plaši izmantota gan biznesa vidē, gan ikdienā. Zinot angļu valodu, paveras durvis uz darījumu pasauli, ceļošana izvēršas patīkamāka, arī jaunus paziņas iegūt kļūst vienkāršāk. Pat informācijas meklējumi internetā iegūst pavisam citu kvalitāti.

Ko darīt, ja angļu valoda nav dzimtā un skolas sols jau sen kā aiz muguras? Jāapmeklē angļu valodas kursi. Pie tam, mācīties kopā ar citiem ir daudz vērtīgāk, nekā darīt to pašmācības ceļā. Angļu valodas apgūšana grupā ne tikai motivē studentus censties vairāk, bet arī palīdz pierast pie dažādiem akcentiem un dažāda runas ātruma, jo, lai gan valoda ir tā pati, tās izruna atšķiras ne vien katrā valstī, bet arī katram tās lietotājam.

Rīgas Biznesa skolas Angļu valodas centrs ir parūpējies par to, lai katrs students tiktu individuāli novērtēts un mācītos atbilstošā angļu valodas zināšanu līmeņa grupā. Mācību ietvaros studenti apgūst ne tikai valodas likumus un paplašina vārdu krājumu, bet mācās arī valodas lietojumu. Nav noslēpums, ka valoda ir kultūras sastāvdaļa, tādēļ būtiski izprast arī valodas "kulturālo" pusi. Mūsu centra studenti nereti apgalvo, ka tieši valodas lietojums un kultūras konteksts padara angļu valodas kursus ne tikai noderīgus, bet arī aktīvu diskusiju un jautru brīžu pilnus.

Aicinām pieteikties angļu valodas kursiem RBS Angļu valodas centrā jau šajā rudenī - jaunais semestris sākas 2015. gada 21. septembrī. Pirms mācību uzsākšanas interesenti ir laipni aicināti nokārtot bezmaksas angļu valodas zināšanu testu. Sīkāku informāciju var iegūt šeit, vai zvanot pa tālruni 67089800.

Angļu valodas apguve RBS Angļu valodas centrā - tas ir gan aktuāli, gan interesanti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!