Foto: Publicitātes foto
"Kādēļ cīnīties ar putekļiem? Tie pastāvējuši mūžam un nekas ar cilvēci nav noticis!" mēdz atrunāties daudzi. Tiesa, putekļi tik tiešām ir neatņemami mūsu dzīves pavadoņi, tomēr to sastāvs pēdējo 50 gadu laikā ir krietni mainījies - tagad putekļus lielākoties veido mājdzīvnieku vilnas un ādas daļiņas, pūkas, kukaiņu atlikumi, cilvēka matu un ādas fragmenti, pelējuma sēnītes sporas, audumu un papīra putekļi, sadzīves atkritumu un telpu apdares materiālu daļiņas utt. Sadzīves putekļu pamatmasu - 80% - turklāt viskaitīgāko, veido mikroskopiskās putekļu ērcītes.

Putekļu ērcīte nekož un pati par sevi cilvēkam nav bīstama, problēmas rada radījuma dabiskās dzīves atkritumi, kas nereti izraisa spēcīgu alerģiju.

Nepievēršot pienācīgu uzmanību mājas uzkopšanai, putekļi kļūst par īpaši labvēlīgu vidi aktīvai baktēriju attīstībai, kas var būt par cēloni ne tikai elpceļu, bet arī kuņģa un zarnu sistēmas slimībām. Mediķi pieredzējuši daudzus gadījumus, kad putekļi izraisījuši kuņģa čūlu, disbakteriozi, gastrītu. Speciālisti uzsver, ka mājas putekļi nelabvēlīgi ietekmē cilvēka imūnsistēmu. Tiem, kuri mājokli uzkopj neregulāri, nākas saskarties ar uzstājīgiem un nepatīkamiem ikdienas pavadoņiem - biežu saaukstēšanos, galvaasāpēm, bezmiegu.

Protams, var pārcelties uz dzīvi tālāk no ielas un citiem putekļu avotiem, izmest mēslainē paklājus, atrast citas mājas kaķim vai sunim, gulēt bez matrača, spilveniem un pat gultas veļas utt. Bet cik ilgi? Kādēļ tā rīkoties, ja ir daudz vienkāršāks un ekonomiskāks līdzeklis, proti, putekļusūcējs? Tiesa, nevis parasts, bet ar ūdens filtru - un tas ir obligāts nosacījums.

Iedomājies, kas notiek, uzkopjot māju ar parastu putekļusūcēju? Putekļi paceļas no grīdas un dodas ilgā gaisa ceļojumā pa dzīvokli. Bet no putekļusūcēja izplūstošais gaiss (nereti - kopā ar pašiem putekļiem) kļūst aizvien sausāks. Atliek vien atcerēties aromātu, kuru sajūtam uzkopšanas laikā. Labu gribot, šādā veidā mēs pasliktinām visu mājokļa ekosistēmu.

Pateicoties inovatīvajai daudzslāņu filtrācijai, putekļusūcēji "Thomas" attīra gaisu no putekļiem ar ļoti augstu efektivitātes rādītāju - 99,99%. Savukārt no alergēnajiem putekļiem - par visiem 100%! Putekļusūcējs izpūš ne tikai tīru, bet arī mitrinātu gaisu, kas ir ļoti vērtīgi mūsu elpošanas sistēmai, it īpaši apkures sezonā. Mitrais gaiss neļauj putekļiem brīvi lidot, ūdens pilieniņi piesaista putekļus, liekot tiem nosēsties uz grīdas. Tādējādi putekļi nenonāk mūsu plaušās.

Patentētā sistēma Aqua-Box darbojas, izmantojot parastu ūdeni. Pirms uzkopšanas konteinerī tiek ieliets 1 litrs krāna ūdens, bet tālāk notiek sekojošais:
Kad putekļainais gaiss nokļūst putekļusūcējā, tas virzās caur jaudīgu ūdens sienu - četras spēcīgas strūklas mazgā gaisu, putekļu un netīrumu daļiņas tiek piesūcinātas ar ūdeni un nokļūst Aqua-Box, kur vēlreiz sajaucas ar šķidrumu.

Ja no šādas intensīvas skalošanas izsprukuši sīki puteklīši, tos sagaida HEPA filtrs, kas neatstāj ne mazākās izredzes netīrumiem izkļūt no putekļusūcēja.

Veikalos pieejamo putekļusūcēju ar ūdens filtru plašā izvēle nereti mulsina - cenas svārstās no 100-200 eiro par aizdomīgiem ķīniešu vai poļu "izstrādājumiem" līdz pat vairākiem tūkstošiem par putekļusūcēju, kura trikus mājās izrāda īpaši apmācīti konsultanti.

Uzņēmums "Thomas" - pasaules līderis putekļusūcēju ar ūdens filtrācijas sistēmu ražošanā - šogad nācis klajā ar diviem modeļiem "Thomas Perfect Air":
Allergy Pure - tīrai mājai un svaigam gaisam. Allergy Pure uzkopšanas laikā ne tikai savāc putekļus, bet arī attīra gaisu. Šo ierīci iesaka Vācijas alergologu un dermatologu asociācija.
Animal Pure - 2015. gada populārākais modelis, kuru novērtēs mājdzīvnieku saimieki. Putekļusūcējs ir aprīkots ar ogles filtru dažādu aromātu uzsūkšanai, elektronisko tālvadību uz roktura, turbobirsti un uzgali dzīvnieku vilnas savākšanai. Filtrācijas kvalitāti pārbaudījuši un apstiprinājuši Britu Alerģiju fonda speciālisti.
Visi putekļusūcēji "Thomas" tiek ražoti Vācijā un izceļas ar augstāko uzkopšanas kvalitāti un izmantotajiem materiāliem. Visas "Thomas" raksturīgās nianses, ieskaitot dizainu un funkcionalitāti, liks iemīlēties šajā putekļusūcējā jau no pirmā acumirkļa!
Decembrī "Thomas" piedāvā īpašu cenu putekļusūcējiem "Perfect Air" - meklējiet piedāvājumus veikalos "Elkor", www.thomas-shop.lv, kā arī interneta veikalos 1A.lv, Xnet.lv, Neoshop.lv, RD.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!