2005. gadā, salīdzinot ar 2004. gadu, svešvalodas apguves multimediju kompleksa Quick Teacher pārdošanas izaugsme bija 352 %. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāju skaits, kas iemācījās svešvalodu ar Quick Teacher palīdzību pagājušajā gadā izauga par 4,5 reizēm. Kā zināms, studējot pēc šīs programmas, jūs apgūsiet svešvalodu 2 mēnešos (www.QT.lv). Šodien jūs varat iepazīties ar galvenās grāmatvedes pieredzi, Ļubovas KUDRJAVCEVAS, un ar SIA Labiekārtošana-D darba aizsardzības inženiera pieredzi, Oļega AĻOHNO, kuri iemācījās latviešu valodu ar multimediju kompleksa palīdzību. Mēs palūdzām atzīmēt programmas Quick Teacher priekšrocības un iespējamos trūkumus, kā arī sīkāk pastāstīt kā katram no viņiem klājās mācību procesā.

Līvija KALĒJA

Oļegs
AĻOHNO
,
SIA Labiekārtošana-D darba aizsardzības inženieris

Pastāstiet, lūdzu, kā jūs uzzinājāt par Quick Teacher? Un kāpēc jūs izlēmāt apgūt latviešu valodu ar šīs programmas palīdzību?

– Par šo programmu es izlasīju rakstu avīzē, bet latviešu valodu es izlēmu iemācīties, tāpēc ka mūsu valstī tā ir nepieciešama.

Kāds bija jūsu kurss?

– Standart (aptuveni 6 000 vārdu + 3 000 frāžu un teikumu – autora piezīmes).

Cik laika jums aizņēma visa kursa apguve?

– Es sāku mācīties 2005. gada jūnijā, bet pabeidzu mācības 2005. gada 25. augustā. Es pat nezinu, kāpēc, bet šo datumu es paturēju prātā. Kopā sanāca divi ar pusi mēneši.

6 000 vārdu pa diviem ar pusi mēnešiem? Tas ir ārkārtīgi ātri! Quick Teacher apsola 2000 vārdu pa diviem mēnešiem (60 apmācības stundas), bet jums izdevās apgūt visu kursu gandrīz 3 reizes ātrāk. Cik bieži jums notika nodarbības?

– Aptuveni 1 stundu dienā.

Nopietni? Tikai 1 stundu dienā un jūs sasniedzāt tādus rezultātus?

– Jā, tieši tā.

Kā jums noritēja apmācības process?

– Normāli. Esmu apmierināts. It īpaši es varētu atzīmēt, ka klāt nebija pasniedzēja, kad mācījos latviešu valodu. Tas man vislabāk palika prātā.

Kādi, jūsuprāt, ir programmas Quick Teacher trūkumi?

– Manam diskam bija tikai viens trūkums – mācoties 2. stundas gramatiku, bija traucējumi skaņas pavadījumā. Izņemot šo tehnisko kļūdu, viss pārējais bija lielisks!

Kā jūs sapratāt, ka iemācījāties latviešu valodu?

– Līdz galam to es vēl nepaspēju apjēgt, bet taisos trenēties pastāvīgi!

Ļubova KUDRJAVCEVA, galvenā grāmatvede

Jūs mācījāties latviešu valodu pēc kursa Standart. Sakiet, lūdzu, kad jūs sākāt mācīties?

– 2004. gada jūlijā.

Bet kad apguvāt visu kursu?

– Visu kursu es apguvu trijos ar pusi mēnešos, oktobrī.

Cik bieži jums notika nodarbības?

– 4-5 reizes nedēļā.

Kā jums noritēja apmācības process? Kas palika atmiņā visspilgtāk?

– Par Quick Teacher es izlasīju avīzē “Bizness & Baltija”. Apmācības process noritēja man interesanti un nestandarti. Es negaidīju, ka tas būs aizraujoši. Visvairāk man iepatikās pareizrakstības apgūšana – ļoti laba funkcija.

Un kas šajā gadījumā jums nepatika? Kādas programmas trūkumus jūs varētu atzīmēt?

– Man nepatika, ka nodarbībām ar Quick Teacher programmu katru reizi ir nepieciešams ielikt diskdzinī. Būtu daudz ērtāk, ja programmu varētu saglabāt datorā un studēt pēc tās bez diska.

Kā jūs sapratāt, ka iemācījāties latviešu valodu?

– Es vienkārši sāku sazināties latviešu valodā. Tieši tādēļ es arī mācījos latviešu valodu.

www.QT.lv

Zvaniet pa tālr. 7 50 99 99

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!