Foto: Publicitātes foto
Vai esat kādreiz aizdomājušies par siltuma patieso dabu? Varbūt agrā un drēgnā "Latvijas vasaras" rītā, skatoties uz termometru aiz loga, kad gar ādu pārskrien šermuli? Jūs klusumā cerat, ka varbūt ātrāk ieslēgs centrālo apkuri, bet galvā tomēr rosās doma: kāpēc neesat to laimīgo pulciņā, kas par mūsu klimata jokiem padomāja laikus, un rudeni sagaida ar jau iestādītu malkas krāsni, kas ir kaujas gatavībā sasildīt jūsu mājas bez liekām grūtībām. Mēs jūs iepriecināsim – vēl nav par vēlu ziemas ragavas sagatavot vasarā.

Tas ir stāsts par siltumu, ko kādreiz loloja mūsu vecvecāki, savukārt desmitiem paaudžu pirms, senie cilvēki – akmens un uguns pavēlnieki. Tieši šīs divas dabas stihijas satiekas Tulikivi ziepjakmens kamīnkrāsnīs. Jūsu uzmanībai piedāvājam 8 iemeslus, pēc kurām jūs vairs nevelēsieties sildīt savu mājokli ne ar ko citu izņemot Tulikivi. Tāpat, ka to dara vairāk nekā 300 000 laimīgas mājsaimniecības visā pasaulē.

1.Pirmā kamīnkrāšņu īpašība ir to unikāla dabīga materiāla kvalitātē. Talka-magnezīts, jeb tautā dēvētais ziepjakmens, "karstais" vai "Tulikivi" akmens, tiek iegūts no pasaulē lielākā, pēc iežu kvalitātes labākā karjera Somijas pilsētā Jukka. Augsts blīvums, siltumvadāmība un īpatsvars, kā arī liela magnēzija koncentrācija padara akmeni īpaši noturīgu pret temperatūras svārstībām. Šīs fiziskās un ķīmiskās akmens īpašības padara krāsni par efektīvāku siltumenerģijas nesēju. Salīdzinājumā ar parastajiem kamīniem, dabīga ziepjakmens krāsns Tulikivi spēj akumulēt desmitkārtēju enerģijas kvantitāti. Attiecīgi, jo lielāka ir krāsns masa, jo lielākas mājas platību tā spēs uzsildīt un ilgāk šo siltumu izplatīt.

2. Otra svarīgāku iezīmi raksturo paša siltuma īpašības. Tas ir ekoloģiskais siltums, kurināšana nesadedzina gaisu, tas nepaliek sausu un sasmakušu, bet gan saglabājas svaigs. Turklāt gaisā neceļas putekļi, kas ir īpaši svarīgi cilvēkiem ar tieksmi pret alerģiju. Siltums ir maigs un starojošs, tas izplatās vienmērīgi kā telpā, tā laikā: pa visu mājas platību, no grīdas līdz grieztiem, un 2-3 stundu garas krāsns uzsilšanas pietiek līdz pat 48 ilgai siltumatdevei.

3. Tas ir neatkarīgs un uzticams, augošo gāzes cenu apstākļos ekonomiski izdevīgākais siltuma avots – lai tik būtu kur glabāt malku un sērkociņus! Akumulējošā krāsns funkcionēs neatkarīgi no laika apstākļiem vai elektrības padeves pārtraukumiem. Tas sniedz proporcionāli ideāli izdevīgu minimālu malkas patēriņu ar maksimāli iegūstamu siltumu. Pateicoties patentētai degšanas tehnoloģijai un dūmu kanālu konstrukcijai, efektivitātes koeficients sasniedz 90% un jums pietiek ar pāris malkas klēpim, lai krāsni iekurināt. Tajā pašā laikā, tā ir lieliska alternatīva apkure privātmājās vai dzīvokļos ar dūmvadiem, kas ievērojami samazina pamatapkures izdevumus.

4. Tā ir tradīcija. Tas ir dzīves stils. Tā ir atmosfēra. Mājas omulības un īstu ģimenes vērtību simbols. Tā ir daļa no mantojuma, ko saņems jūsu mazbērni kopā ar vecmāmiņas receptēm, ko tik viegli, ātri un garšīgi varēs pagatavot krāsns kurtuvē, kad izdegs malka. Tulikivi ir izdevīga ilgtermiņa investīcija jūsu mājokļa nākotnē, jo šāda veida krāsns kalpošanas laiks ir neierobežots.

5. Tas ir dizains: efektīgs un lakonisks vienlaikus, lai iederētos visdažādākā mājokļa interjerā sākot ar klasisku, beidzot ar modernu. Ziepjakmens estētiskās kvalitātes ir tik augstas, ka vēsturiski tas pat tika izmantots ziemeļvalsts galvaspilsētu skaistāko ēku fasādes rotāšanā. Savukārt jaunākās Tulikivi "Karelia" krāšņu līnija ir īpaša ar līdz šim nebijusi izmēra stikla durtiņām – lai vērot liesmas spēli būtu vēl patīkamāk, bet dubultais stikls padara tās vēl drošākas bērniem. Krāsns siltumu var un vajag izmantot maksimāli: veselīgas maltītes pagatavošanai ietilpīgā kurtuves daļā vai krāsnī.

6. Tulikivi jaunievedums – daudzveidīga akmens apstrādes izvēle un iespēja pašam kombinēt savas krāsns konfigurāciju. Šādi, "Karelia" sērijas virsmām var izvēlēties starp 4 efektīgiem dizaina veidiem: no klasiski gludām līdz grafiski-strukturētām. Kopumā zīmola modeļu rindā ir vairāk nekā 100 variācijas, un tajā iekļaujas Latvijas pircēju starpā iemīļotas virtuves plīts, kamīni ar cepeškrāsnīm un pirts krāsns.

7. Tulikivi – tā ir ekoloģija un rūpes par apkārtējo vidi. Malkas apkure ir dabiskākais apkures veids. Sadegot tā izdala tādu pašu oglekļa dioksīda daudzumu, kā kokam satrūdot dabīgā veidā. Tulikivi krāsnis atbilst visstingrākajām ekoloģiskām, CO2 un putekļu daļiņu izmešu normām, kas tiek ieteiktas visās pasaules lielākajās pilsētās un nosaka pieļaujamo kaitīgo izmešu daudzumu apkārtējā vidē. Mēs rūpējamies par ekoloģiju un regulāri nodarbojamies ar tīrās sadegšanas tehnoloģijas attīstīšanu un ieviešanu. Virpuļveida kurtuve ir viens no Tulikivi patentētajiem izgudrojumiem, kura īpatnība ir tajā, ka gāzes kurtuvē aizkavējas uz ilgāku laiku un pēc sekundārā gaisa padeves tiek gandrīz pilnībā sadedzinātas. Rezultātā palielinās ne tikai degšanas efektivitāte, bet arī tās tīrība. Degšanas produktu emisijas ir minimālas, kas atbilst vis stingrākiem Eiropas standartiem.

8.Visbeidzot, tā ir augsta skandināvu servisa kultūra. Tulikivi pārstāvniecība Latvijā SIA Akmens Krāsnis nodrošina saviem klientiem pilnu pakalpojumu spektru. Sākot ar palīdzību optimālā krāsns modeļa izvēlē tieši jūsu mājām un bezmaksas konsultāciju izbraukumā uz objektu līdz uzstādīšanai, kas ir iekļauta jūsu krāsns cenā. Papildus, kompānija var piedāvāt papildus pakalpojumus: no veca kamīna demontāžai līdz dūmvada ierīkošanai un topošās krāsns uzstādīšanas vietas sagatavošanai. Turklāt Tulikivi vienmēr uzturēs saikni ar klientu arī pēc piecu gadu tehniskās garantijas termiņa beigām.

www.tulikivi.lv
Rīga, Pulkveža Brieža 43
t. 67381149, 26781055

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!