Foto: Publicitātes foto

"ASUS" ir pieradis pārsteigt: praktiski katra jaunā ierīce piedāvā svaigu skatījumu uz jau ierastām lietām. Ja paskatīsities, piemēram, uz planšeti – kā būtu, ja lielu un spilgtu OLED ekrānu ievietotu kompaktā korpusā, pievienotu tam pilnvērtīgu tastatūru un ultra modernu pildījumu? Sanāks "ASUS Vivobook 13 Slate OLED".

Kāpēc pirkt vairākas ierīces dažādām dzīves situācijām, ja var iepriekš paredzēt iespējamos scenārijus un apvienot visu nepieciešamo vienā ierīcē? Iespējams, tieši pēc šādas loģikas vadījās "ASUS", izstrādājot universālo pārveidojamo ierīci "Vivobook 13 Slate OLED".

Tos, kuri pirmām kārtām domā par izklaidi, iepriecinās liels un spilgts ekrāns uz augstākās klases OLED matricas. "ASUS" pamatoti apgalvo, ka lietotājs saņem īstu mājas kinozāles sajūtu kompaktā formā. Ekrāns ar malu attiecību 16:9 (optimāls variants filmu baudīšanai) spēj atainot vairāk nekā miljardu krāsu, tam ir 100 procentu krāsu telpas DCI-P3 pārklājums un kontrasts 1 000 000:1. Tas ir spējīgs uzturēt vienādu krāsu atveidi pat ar zemākiem spilgtuma iestatījumiem: ļoti jauka īpatnība, ja skatāties filmas vakaros savā dzīvoklī.

Turklāt ir vērts uzsvērt zemo zilās gaismas izstarojuma līmeni (par 70% mazāks nekā lielākajai daļai klēpjdatoru). Ierīces lietotājiem daudz mazāk nogurst acis. Papildu ērtības sniedz arī magnētisks statīvs, kas ļauj novietot planšetdatoru tā, kā vien ir ērti uz jebkuras plakanas virsmas. Tai skaitā arī vertikāli. Šādi ir ērtāk, piemēram, pētīt sociālo tīklu jaunumus.

Tomēr, filmu skatīšanās un tīmekļa vietņu apmeklēšana nebūt nav viss, uz ko ir spējīgs "Vivobook 13 Slate OLED". Pirmkārt, tas ir pilnvērtīgs klēpjdators ar Windows 11, tātad tajā var izmantot visas populārākās lietotnes – gan biroja programmatūru, gan arī ne īpaši prasīgas videospēles. Otrkārt, komplektā nāk atvienojama tastatūra, kas burtiski sekundes laikā pārvērš mājas izklaides centru par darba mašīnu. Tastatūra ierīcei ir vairāk nekā uzmanības cienīga, turklāt tai ir liels skārienpaliktnis. Strādāt ar tekstiem būs ļoti ērti. Treškārt, skārienekrāns kopā ar profesionāla līmeņa irbuli ļauj veikt arī radošus uzdevumus: zīmēt vai veikt piezīmes lekcijas laikā.

Kas ir iekšā?

"ASUS Vivobook 13 Slate OLED" tirgū pieejams divās komplektācijās. Maksimālā komplektācija piedāvā 8 Gb operatīvo atmiņu un 256 Gb SSD disku. Otra, jaunākā komplektācija ir pieticīgāka: attiecīgi 4 Gb un 128 Gb. Procesors abos gadījumos būs četrkodolu "Intel Pentium Silver N6000" (frekvence līdz 3.3 Ghz). Tas ir pietiekami, lai atrisinātu jebkurus ikdienas un darba uzdevumus, izņemot spēles ar advancētu grafiku.

Un vēl šis tas

Mobilitāte. Neskatoties uz iespaidīgo ekrāna izmēru, "ASUS Vivobook 13 Slate OLED" sver tikai 780 gramus (komplektā nāk diezgan ērta soma). Baterija nodrošina stabilas 9 darba stundas, bet kompaktais barošanas bloks ļauj pusstundas laikā uzlādēt ierīci no 0 līdz 60%. Pilnai uzlādei vajadzēs apmēram 80 minūtes. Starp citu, ja nepieciešams uzlādēt planšetdatoru, to var izdarīt arī ar pārnēsājama akumulatorapalīdzību.

Skaņa. Laba skaņa labam kino – vadoties pēc šī principa, "ASUS" inženieri iebūvējuši planšetdatorā četrus skaļruņus ar viedu pastiprinātāju un telpiskās skaņas tehnoloģiju, "Dolby Atmos". Skaņa ir ļoti skaļa un šajā gadījumā, pateicoties pašu izstrādātajiem algoritmiem, ir gandrīz bez kropļojumiem. Starp citu, video zvaniem "ASUS" izmanto pašu izstrādātu trokšņu slāpēšanas sistēmu. Ierīcei ir arī divas kameras – ar 5 un 13 megapikseļu izšķirtspēju.

Irbulis. Patīkams un ļoti ērts papildu bonuss. Irbulis "Pen 2.0" atpazīst 4096 spiediena līmeņus, savukārt četri maināmi uzgaļi atdarina ierastās cietības grifeles 2H, H, HB un B (tie atšķiras pēc berzes un cietības). Tas nozīmē, ka uz "ASUS Vivobook 13 Slate OLED" ekrāna var diezgan profesionāli zīmēt. Turklāt ilgi: pilnībā uzlādēts "Pen 2.0" darbosies vairāk nekā 140 stundas.

Savienojumi. Divas pilnas funkcionalitātes izejas USB-C, microSD atmiņas kartes ligzda un 3.5 mm audio ligzda. Planšetdators prot pārraidīt attēlu uz ārējo monitoru vai TV. Bezvadu modulis Wi-Fi 6 ļauj pārraidīt datus ar ātrumu līdz 2,4 Gbit/s, un tehnoloģija "WiFi Master" uzlabo bezvadu savienojuma stabilitāti pat vietās ar ļoti sliktu pārklājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!