Ikviena finanšu iestāde tiek vērtēta pēc tās darbības principiem, piedāvāto pakalpojumu kvalitātes, to lietošanas izmaksām un citiem faktoriem.

"Pēdējā laikā mūsu juridiskie klienti aizvien vairāk tiecas efektivizēt uzņēmuma darbu. Arvien aktuālāks top arī jautājums, kā optimizēt izdevumus. Te ir svarīgi nākt klientam pretī un palīdzēt," stāsta Danske Bankas vadītājs Raivis Kakānis.

Kā samazināt uzņēmuma izmaksas? Protams, šeit nav universālu recepšu. Katram uzņēmumam nepieciešama atšķirīga pieeja, un Danske Banka savos klientos saredz ko vairāk par skaitļu virknēm. Bankas vadītājs norāda: "Rūpējoties par klientu vajadzībām, mēs šopavasar ieviesām īpašus pakalpojumu komplektus uzņēmumiem. Kamēr citās bankās maksa par pamatpakalpojumiem pieaug, mūsu piedāvājums ļauj klientiem ietaupīt izmaksas par bankas pakalpojumiem."

Pieredzē dalās Ilze Priede - Kļaviņa, SIA "Mode Plus" (veikals "Bergs") valdes locekle: "Danske Banka ir mūsu ilggadīgs sadarbības partneris un viens no veiksmīgās saimnieciskās darbības stūrakmeņiem. Kā banka strādā ļoti ātri un kvalitatīvi, izprotot uzņēmuma situāciju un iedziļinoties firmas darbībā pēc būtības."

Raivis Kakānis: "Danske Bankas speciālisti palīdz klientiem izvēlēties viņiem piemērotākos pakalpojumus vai pakalpojumu komplektus. Šī izvēle ir atkarīga no bankas pakalpojumu izmantošanas intensitātes."

Lai arī Eiropas Komisija jaunākajā pētījumā par bankām ir secinājusi, ka klientu pamattiesības bieži tiek pārkāptas ar cenu veidošanu, pievienojot slēptas komisijas maksas, kā arī ar nepietiekami skaidru informāciju, Danske Bankā šis jautājums ir atrisināts. Izvēloties kādu no komplektiem, par bankas pakalpojumiem jāmaksā tikai fiksēta mēneša maksa, un, atkarībā no izvēlētā komplekta veida, pārskaitījumi ir bezmaksas vai ar samazinātu komisijas maksu.

Ir vērts padomāt arī par to, kas notiek ar jūsu uzņēmuma naudu, kamēr tā glabājas bankā. Tai ir jāpelna. Raivis Kakānis norāda: "Pie mums procenti par LVL un EUR norēķinu kontu atlikumiem ir augstāki nekā vidēji tirgū. Vēl lielāku ienesīgumu klients var saņemt, izvietojot līdzekļus Krājkontā. Turklāt ienākumi no iegūtajiem procentiem var segt pārējo pakalpojumu izmaksas.

Ir skaidrs, ka ikvienam uzņēmumam var būt savi būtiski apstākļi, kas nosaka bankas izvēli. Tai pat laikā daži kritēriji ir aktuāli visiem. Viens no tiem ir drošība. Raivis Kakānis: "Danske Bankai piešķirtais kredītreitings ir augstāks nekā Latvijas valstij piešķirtais. Mēs piedāvājam pievilcīgus produktus un pakalpojumus, kuri attīstīti ar spēcīgas platformas palīdzību. Turklāt piedāvāto pakalpojumu izmaksas ir ļoti izdevīgas. Piemēram, pārskaitījumu izmaksas Danske Bankā ir ievērojami zemākas nekā vidēji tirgū. Sevišķi izdevīgi ir veikt pārskaitījumus uz ārzemēm, izmantojot internetbanku. Ja uzņēmums lieto kādu no grāmatvedības programmām, pastāv iespēja automatizēt maksājumu apstrādi, tā atvieglojot uzņēmuma grāmatvežu darbu, paātrinot maksājumu apstrādi un vēl vairāk samazinot izmaksas par pārskaitījumiem. Kopumā iespējams samazināt ikmēneša izdevumus par bankas pakalpojumiem pat līdz 70 %."

Eksperti atzīst, ka ikvienai bankai tagad jo īpaši vajadzētu parādīt saviem esošajiem vai potenciālajiem klientiem, ka viņi joprojām ir vajadzīgi un vērtīgi. Ilze Priede - Kļaviņa: "Danske Banka ir tendēta uz klientu, kam ir ļoti liela nozīme it īpaši šajā ekonomiskajā situācijā. Mūsu uzņēmuma darbības stāžs ir 15 gadi, kuru laikā esam palikuši kā ģimene, un Danske Banka ir kļuvusi par šīs ģimenes locekli."

Danske Banka ir Dānijas Danske Bank filiāle. Tā uzsāka darbu Latvijā 2007. gadā, iegādājoties Sampo Banku. Danske Bank Grupa, kuras sastāvdaļa ir Latvijas Danske Banka, ieņem vadošo lomu Skandināvijas un Ziemeļeiropas finanšu tirgos. Danske Bankai ir raksturīga individuāla attieksme pret ikvienu klientu, tā tiecas kļūt par ekspertu visos jautājumos, kas skar klienta finanses.

Uzņēmuma ieguvumi, izmantojot Danske Bankas pakalpojumus

Lai izprastu, kādi pakalpojumi tieši Jūsu uzņēmumam ir piemērotākie un kurš risinājums - visizdevīgākais, aicinām Jūs zvanīt 67959599 vai apmeklēt mūsu mājas lapu www.danskebanka.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!