Foto: Publicitātes attēls
Ir pārsteidzoši kā daži zīmoli māk pārvērst savu produktu par dzīvesstilu, nosakot ne tikai to kā izskatīsies tā valkātājs, bet pat to kā uzvedīsies un kā atpazīs "savējos". Tāds zīmols ir G-Star, kas viennozīmīgi ir džinsu pasaules ikona!

Zīmols tika dibināts 1989.gadā Amsterdamā ar sākotnējo zīmola nosaukumu Gap Star, bet, holandiešu zīmolam iegūstot starptautisku atpazīstamību, tika pieņemts lēmums mainīt nosaukumu uz G - Star Raw jeb G - Star, lai izvairītos no asociācijas ar populāro ASV zīmolu Gap.

Jau no kompānijas pirmsākumiem zīmols nemainīgi saglabājis filozofiju: "Just the Product" (Tikai produkts), kas raksturo G - Star veltīto uzmanību džinsa audumam, tā neierobežotajām variācijām un apstrādes iespējām. G-Star apģērbu modeļu iedvesma tiek smelta no militārajām formām, kur robusti audumi, kamoflāžas toņi, šķietamais raupjums un augsta izstrādājumu izturība ir galvenie raksturlielumi. Mūsdienīgais izpildījums gan vairāk liek domāt par izmalcinātu ielas kareivi, kurš cīnās ar ikdienas pelēcību un pierāda savu pārākumu, izvēloties stilīgāko no džinsu zīmoliem.

Īpašas uzmanības vērti ir G - Star sadarbības projekti ar slavenībām, savas jomas zvaigznēm - fotogrāfiem, modelēm, mūziķiem. Latvijas publikai viens no atpazīstamākajiem projekta dalībniekiem varētu būt Antons Korbins (Anton Corbijn), kurš savulaik fotografējis arī grupu "Prāta Vētra" , bet pasaules līmenī ir zināms kā izcilu mūziķu, tostarp "Depeche Mode", "U2", "R.E.M.", "Red Hot Chilli Peppers", "Nirvana" u.c. iemūžinātājs. Viņš ir veidojis vairāku G-Star kampaņu fotogrāfijas un kaut pats atzīst, ka modes fotogrāfija nav viņa ampluā, ar G-Star viss bijis savādāk - jo viņam iepaticies zīmols un cilvēki, kas to pārstāv.

Jāpiemin, ka Korbins fotografējis arī kampaņu ar aktrises un modeles Livas Taileres (Liv Tyler), slavenā grupas "Airosmith" līdera Stīva Tailera meitas piedalīšanos. Zīmola G-Star pātsrāvji ir lakoniski - Liva viņuprāt ir dzīvs G-Star stila iemiesojums - neatkarīga, spēcīga, brīva.

Ir patiess prieks, ka jau no decembra šis zīmols pilnvērtīgi tiks pārstāvēts arī Latvijā un nav pārsteigums, ka ņemot vērā G-Star konceptu un dumpinieciskumu, G-Star Q-Shop atvēršana i/c Sky&More notiks ar vērienīgu pasākumu. Ikviens zīmola cienītājs ir aicināts 10.decembrī pl.19:00 nākt uz Duntes ielu 19a, lai piedzīvotu grandiozu veikala atvēršanu.

"G-Star ir unikāls zīmols, kas smalki un precīzi raksturo tā valkātāju - cilvēku brīvu savās domās un darbībā, kurš novērtē kvalitāti un ir cīnītājs. Ir patīkami, ka i/c Sky&More, turpinot uzsākto virzienu piedāvāt klientiem kvalitatīvu un interesantu apģērbu, turpmāk piedāvās G-Star zīmolu Latvijā. Esmu pārliecināta, ka zīmola cienītāji to novērtēs, bet tie, kas tikai iepazīsies ar G -Star, to noteikti iemīlēs!" - tā par G-Star atgriešanos Latvijas tirgū saka i/c Sky&More direktore Kristīne Kopce-Ļūmane.

Materiāli no: https://www.g-star.com/en_us/corporate/index.htm

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!