Logan Pasishnik, Window to the Soul, Canada.

Starptautiskā jauniešu modernās mākslas izstāde Eksperimenta!, kuras tēma ir Māksla un zinātne, notiks Tallinas vecpilsētā no 23. oktobra līdz 23. novembrim. Jaunieši no Latvijas ir laipni aicināti to apmeklēt klases ekskursijās, kā arī piedalīties aizraujošā publikas programmā.

Eksperimenta! pulcēs 14‑19 gadus jaunu mākslinieku darbus no vienpadsmit valstīm un radīs jauniešu brīvās domāšanas zonu Tallinas vecākajā baznīcā - Katrīnas (Katariina) baznīcā, kā arī moderno tirgoņu namā ‑ Hopnera Mājā (Hopneri Maja). Gandrīz 800 gadus vecā baznīca, kas tiek izmantota kā starptautiskās jauniešu izstādes norises vieta, rada aizraujošu kontrastu starp vēsturi un mūsdienām gan no formas, gan satura viedokļa un rada aizraujošu izaicinājumu gan māksliniekiem, gan arī izstādes iekārtotājiem. Tallinas viduslaiku vecpilsēta ir dzīva un atvēra jaunām, drosmīgām idejām un brīvai domāšanai, un publiskā pasākuma programma ļauj visiem tajā piedalīties.

Ar šo tēmu Eksperimenta! iedvesmo dažādu valstu skolniekus un skolotājus izpētīt pasauli caur zinātnes prizmu, izmantot zinātnes metodes kā radošā darba sākumpunktu un interpretēt rezultātus, izmantojot mākslu. Izstāde veicina apziņu par 21. gadsimta izdzīvošanas prasmi, radošu un uz zinātni balstītu domāšanu, jauniešu vidū un tās praktizēšanu.

Eksperimenta! ir vienīgā starptautiskā skolas jauniešu modernās mākslas izstāde, kas savu uzmanību vērš uz 14-19 gadus veciem jauniešiem un viņu iespēju pieredzē, radīšanas procesu, sākot no idejas attīstības un eksperimentēšanas līdz darbu parādīšanai un atsauksmju saņemšanai starptautiskajā arēnā no profesionāliem kuratoriem un kritiķiem.

Papildus Eksperimenta! 2014 izstādēm 24. un 25. oktobrī notiks starptautiska mākslas izglītības konference Eduko IDEElaboratoorium (Eduko IDEJU laboratorija), kas fokusē savu mākslu uz mācību un novērtēšanu. Konferences apmeklējums ir bezmaksas, tiek piedāvāts sinhronais tulkojums igauņu un angļu valodā. Konferencei reģistrējies šeit.

Eksperimenta! 2014-l piedalās jauni mākslinieki no vienpadsmit valstīm ‑ Igaunijas, Latvijas, Somijas, Krievijas, Vācijas, Slovēnijas, Portugāles, Turcijas, Dienvidkorejas, Kanādas un Brazīlijas.

Pirmā Eksperimenta! izstāde notika 2011. gadā kā zīmīgs Eiropas kultūras galvaspilsētas Tallinas notikums Tallinas Dziesmusvētku estrādē un Marjamē (Maarjamäe) pilī, kur 13 valstu jauno mākslinieku darbus devās aplūkot 18 000 cilvēku.

Eksperimenta! 2014 Māksla un Zinātne no 23. oktobra līdz 23. novembrim Tallinas Katarīnas (Katariina) baznīcā un Hopnera Mājā (Hopneri Maja), atvērta no otrdienas līdz svētdienai no plkst. 11:00 līdz 18:00. Ieeja bez iepriekšējas reģistrācijas par brīvu, uz vietas - 2 eiro pilna biļete, 1 eiro biļete ar atlaidi.

Seko mums Facebook un piesakies jaunumu saņemšanai.

www.eksperimenta.net

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!