Foto: Publicitātes foto
Vienlaikus kā citur pasaulē 3. novembrī sākta "Apple" "iPhone X" tirdzniecība arī "Euronics" veikalos, un pirmo stundu tendence liecina – jubilejas viedtālruņa pieprasījums ir augsts arī Latvijā. Šī gada septembrī izziņotais "iPhone X" tiek uzskatīts par vienu inovatīvākajām, taču arī dārgākajām ierīcēm pasaulē – neraugoties uz to, pircēju vēlme iegādāties aizvien jaunākus un labākus tālruņu modeļus ik gadu pieaug, uzsver "Euronics" mazumtirdzniecības vadītājs Dmitrijs Dzenis.

Vēl pirms oficiālā tirdzniecības sākuma un īpašās jubilejas modeļa prezentācijas "Euronics" veikalā bija pulcējušies zīmola cienītāji, kuri vēlējās ierīci novērtēt klātienē. Šī rīta pirmais vēsturiskās ierīces pircējs, kas stādījās priekšā kā Jānis, atzinās, ka personīgai lietošanai labprāt izvēlas iOS operētājsistēmu, tāpēc arī "iPhone X" izvēle bijusi likumsakarīga. "Manā skatījumā "iPhone X" šobrīd ir lietotājam draudzīgākā un ērtāk izmantojamā ierīce. "Apple" telefonus izmantoju jau ilgāku laiku, tāpēc gaidītas ir arī jaunās ierīces tehnoloģiskās iespējas."

Dažas no visvairāk aprunātajām jaunā "iPhone X" iespējām ir balss un sejas atpazīšana, spilgtais īpašās izšķirtspējas ekrāns un kvalitatīvākas kameras, pilnībā stiklā veidotais tālruņa korpuss, kas tādējādi ļāvis ieviest bezvadu lādēšanu, un atteikšanās no tradicionālās "home" pogas viedtelefona korpusā.

"Euronics" veikalos "Apple" jauno ierīci iespējams iegādāties bez piesaistes kādam no telekomunikāciju operatoru līgumiem. To cenas attiecīgi – 1179 eiro 64 GB modelim, bet 1349 eiro – 256 GB versijai. Abi modeļi pieejami sudraba (silver) un astro pelēkajā (space grey) krāsās. Taču jārēķinās, ka pieejamo ierīču daudzums ir ierobežots.

"Produkta popularitāti nosaka, cik veiksmīgs tas ražotājiem izdevies – gan tehnoloģisko jauninājumu, gan dizaina ziņā, un tas būtiski atšķiras no iepriekšējā," uzsver Dmitrijs Dzenis. Viņš arī prognozē, vērtējot cilvēku iepirkšanās paradumus veikalos Latvijā, īpaši ekskluzīvo ierīču segmentā, gandrīz droši var teikt – "iPhone X" pieprasījums būs augsts, un pārdošanas rezultāti – labi. "Euronics" pieejamie dati liecina – pēdējos trijos gados pārdotākie bijuši "iPhone 5s", kas tirgū pieejams no 2013. gada, pirms gada prezentētais "iPhone 7" un iepriekšējā gada "Samsung Galaxy A5", kas pieejams par ievērojami zemāku cenu nekā jaunākās "iPhone" ierīces.

"Euronics" ir viena no vadošajām sadzīves elektronikas veikalu grupām Eiropā, kuru pārstāv 5541 uzņēmumi un vairāk nekā 11 500 veikali Eiropā un Austrālijā. Euronics veikali aizņem 2,7 miljonus kvadrātmetru lielu platību un ikdienā dod darbu vairāk nekā 50 000 cilvēku. Veikalu grupa "Euronics" nodibināta 1990. gadā 5 dalībvalstīs: Vācijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē un Beļģijā. 15 gadu laikā "Euronics" ar 9 456 veikaliem 27 valstīs ir kļuvis par vienu no vadošajiem elektrotehnikas tirgotājiem Eiropā. Pirmais "Euronics" veikals Latvijā tika atvērts 2006. gadā. Rīgā pašlaik ir seši "Euronics" veikali: t/c "Galerija Centrs", t/c "Mols", t/p "Alfa", t/c "Domina", t/c "Bolero" un u/v "Stockmann".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!