Pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā svešvalodu apguvei tiek piešķirta arvien lielāka nozīme. Jūs jau zināt, ka tieši ar multimediju kompleksa Quick Teacher palīdzību Jūs 2 mēnešu laikā iemācīsieties svešvalodu un pie tam ietaupīsiet 382,50 Ls. Šodien mēs uzzināsim kādā veidā šī programma pilda savus solījumus, kā arī ar kādu rezultātu var rēķināties tās lietotāji. Uz jautājumiem atbildēs SIA M.A.R.I.D.I direktors Aleksandrs OBULEVIČS.

- Pastāstiet, lūdzu, kādas ir pēdējā laika aktualitātes.

- 2006. gada pirmajos 6 mēnešos Quick Teacher noieta pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo laika periodu, sastāda 1089% - tātad šajā laika periodā gadā Quick Teacher lietotāju skaits pieauga 12 reizes. Tas ir saistīts ar pārdošanas apjoma pieaugumu jau līdz šim esošajām programmām, kā arī jaunajām - nesen izstrādātajām, Quick Teacher programmām, ar kuru palīdzību mūsu klienti var iemācīties citas svešvalodas.

- Un tās būtu?

- Šobrīd ir iespējams apgūt angļu un vācu valodas. Tāpat gatava ir arī Quick Teacher latviešu-krievu versija un tagad Jūs varat apgūt arī krievu valodu. Mūsu klienti lūdza mums izveidot krievu valodas apmācības programmu un mēs, protams, realizējām viņu vēlmes.

Tāpat ir izveidotas arī lietuviešu-angļu un vācu-angļu Quick Teacher versijas un tagad iespēja apgūt angļu valodu ir arī Lietuvas un vāciski runājošo zemju iedzīvotājiem. Pavisam drīz ir paredzēts uzsākt darbību šo valstu tirgos. Bez tam šobrīd izstrādes procesā atrodas Quick Teacher ķīniešu–angļu un spāņu–angļu versijas. Un tieši ar šīm programmām Quick Teacher uzsāk savu darbību pasaules līmenī. Visām programmām ir izveidots jauns iepakojuma dizains – tagad programma tiek iepakota "DIGIPAKās" ar uzņēmuma simboliku. Mūsu uzņēmums investē nozīmīgus līdzekļus jaunu programmu izveidē. Kā savu misiju mēs redzam dažādu tautu savstarpējās komunikācijas atvieglošanu.

- Pastāstiet, lūdzu, nedaudz vairāk par jaunizveidoto latviešu-krievu valodu apgūšanas programmu. Ko sevī ietver?

- Programmas apmācību princips ir tāds pats kā pārējām programmas Quick Teacher versijām. Tātad Jūs iemācīsieties krievu valodu 2 mēnešos. Programma ietver sevī vairāk kā 3 300 vārdus un 2 800 frāzes un teikumus. Bez leksikas krājuma programma sevī iekļauj arī gramatiku, izrunas trenažieri, iegūto zināšanu pārbaudi, personīgo paroli katram programmas lietotājam un daudzas citas funkcijas. Sīkāk par programmas iespējām Jūs varat uzzināt mūsu mājas lapā www.QT.lv.

- Kāpēc tieši krievu nevis, piemēram, zviedru valodas apmācība? Vai Jūs uzskatāt, ka Latvijas iedzīvotājiem krievu valodas apguve šobrīd ir aktuāla?

- Pirmkārt, kā jau minēju, mūsu klienti vairakkārt ir izteikuši vēlmi iegādāties šādu programmu. Otrkārt, skolās arvien retāk tiek pasniegta krievu valoda un līdz ar to gados jauni cilvēki šo valodu pārvalda arvien sliktāk. Šā brīža tirgus realitāte ir tāda, ka krievu valodas zināšana ir arguments Jūsu labā. Tieši pēc speciālistiem, kuri pārvalda angļu un krievu valodas, Latvijas tirgū ir liels pieprasījums. Tāpat tā ir iespēja "atsvaidzināt" jau esošās valodas zināšanas un uzlabot tās. Ar Quick Teacher palīdzību Jūs ietaupāt LAIKU & NAUDU.

- Pēc Jūsu teiktā izriet, ka lielākā daļa Jūsu multimediju kompleksa lietotāji ir apmierināti ar apmācību procesu. Jūs vispār esat saņēmuši negatīvas atsauksmes? Vai Jums nešķiet, ka pārāk daudz slavējat šo multimediju kompleksu?

- Katrus 2 mēnešus mēs apzvanām savus klientus – programmas Quick Teacher lietotājus. Vairāk kā 93% tās lietotāju ir apmierināti ar šo programmu un atzīst tās efektivitāti. Diemžēl, ir bijušas dažas tehniskas ķibeles, ar kurām ir saskārušies daži no mūsu klientiem - programma neatskaņo dažus vārdus, neattēlo dažus garumzīmes. Šādos gadījumos mēs, protams, bez maksas apmainām bojāto disku pret jaunu - uzlabotu versiju.

Kas attiecas uz programmas efektivitāti – vēlreiz gribu atzīmēt, ka mēs nepārdodam nekādu "brīnumlīdzekli". Lai iemācītos svešvalodu, cilvēkam ir ļoti cītīgi jāpievēršas mācību procesam. Ja Jūs domājat, ka dažas reizes ieslēdzot programmu Quick Teacher, Jūs apgūsiet svešvalodu, tad Jūs maldāties. Ja darbosieties ar programmu vismaz stundu dienā, jau pēc mēneša sajutīsiet milzīgu progresu – pats sevi jau neapmānīsiet. Iemācieties svešvalodu arī Jūs.

Atsevišķi gribu ko piebilst par pirātiskajiem programmas eksemplāriem. Ir bijuši arī gadījumi, kad cilvēki mums zvana un sūdzas, ka iegādājušies Quick Teacher programmu un tā nedarbojas. Rezultātā noskaidrojas, ka tā viņi šo programmu ir iegādājušies "no rokas" un tā ir neveiksmīga kopija. Pavisam nesen bija gadījums, kad pie mums vērsās viena sieviete, kura caur internetu bija iegādājusies Quick Teacher programmu. Mācoties ar šo programmu, atklājās, ka tā neatskaņo vārdus un pēc dažām nedēļām ar šo disku vispār vairs nebija iespējams strādāt. Īpaši atzīmēšu, ka mēs aizsargājam savas programmas. Pārrakstot disku, tiek dzēsta daļa informācijas, kā arī izzūd virsiegaumēšanas efekts. Sieviete vērsās pie mums, bet licences ar uzņēmuma hologrammu un speciālu programmas numuru viņai, protams, nebija. Iegādājoties pirātiskos viltojumus, Jūs zaudējat savu ieguldīto naudu.

- Un ko darīt tādā gadījumā?

- Es vispār nesaprotu kā cilvēks var mācīties valodu pēc neoriģinālajiem diskiem. Manuprāt, tas ir laika patēriņš, jo šādas programmas nav efektīvas un nav drošas. Saprotiet, Quick Teacher programmas izstrādē ir piedalījušies Zinātniski Pētnieciskā Institūta darbinieki. Quick Teacher ir ierakstīta ar speciālu aparatūru, tādējādi izslēdzot pilnvērtīgu tās pirātisko kopēšanu. Metodes izmantošanas efektivitāte ir apliecināta ar Eiropas sertifikātiem. Šai metodikai ir piešķirtas Eiropas garantijas un patents. Garantija un patents attiecas tikai uz oriģinālajiem diskiem.

Ar Quick Teacher palīdzību kādu no svešvalodām ir apguvuši jau vairāk kā 10 000 Eiropas iedzīvotāju. Mūsu klientu ērtībai esam uzsākuši sadarbību ar līzinga kompānijām - tagad multimediju kompleksu Quick Teacher Jūs varat iegādāties arī uz nomaksu, veicot pirmo iemaksu 10% apmērā no programmas vērtības. Līzinga līgumu ir iespējams noslēgt mūsu birojā - Rīgā, Tomsona ielā 30 vai arī noformēt internetā.

www.QT.lv

Zvaniet pa tālr. 7 50 99 99

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!