Dabā viss ir ciklisks, un neviena krīze neilgst mūžīgi. Par to liecina arīdzan situācija komerctelpu nomas tirgū, kas pēc pārbaudījumu pilna posma ir pielāgojies mainīgajiem tirgus apstākļiem un priecē ar izdevīgiem piedāvājumiem Rīgas aktīvajā centrā dažāda veida un apjoma uzņēmējdarbības veicējiem.

Kā skaidro "Latio" sertificēta nekustamo īpašumu darījumu vadītāja Solvita Gulbe, šobrīd ir piemērots laiks uzņēmējiem izvēlēties labas tirdzniecības telpas pašā pilsētas centrā ar elastīgiem nosacījumiem savas darbības paplašināšanai vai uzsākšanai stratēģiski izdevīgās vietās. Līdz ar ārkārtas stāvokļa atcelšanu valstī pilsētas centrā ir novērojama lielāka aktivitāte cilvēku plūsmas un autosatiksmes ziņā. Savukārt iznomātāji jau ir pieredzējuši Covid-19 krīzes situācijas dažādos aspektus, tāpēc ir atvērti sarunām ar potenciālajiem telpu nomniekiem.

"Patlaban komerctelpu tirgus ir mēreni aktīvs. Uzņēmēji ir aktīvi un meklē telpas atbilstoši savām vajadzībām un prasībām, savukārt īpašnieki ir atvērti un gatavi komunicēt ar nomniekiem, pielāgot telpas, vienoties par noteikumiem, iekļaujot arī epidemioloģiskos riskus – gadījumā, ja valstī atkal tiek pasludināta ārkārtas situācija vai kā citādi ierobežota uzņēmumu komercdarbība. Nomas cenas, kas norādītas sludinājumā, bieži vien ir indikatīvas, puses parasti vienojas par abpusēji pieņemamiem nomas līguma nosacījumiem," atklāj Gulbe.

"Iznomātāji piedāvā arī garākas nomas maksas brīvdienas remonta veikšanai, kā arī tā dēvētās "trepes" ar atlaidi nomas maksai, proti, diferencētu nomas maksu, kas pieaug pakāpeniski, pa mēnešiem. Protams, tiek piedāvāti arī dažādi Covid-19 pandēmijas atvieglojumi, piemēram, ja ārkārtas stāvokļa dēļ nenotiek komercdarbība, nomnieks maksā samazinātu nomas maksu, bet atsevišķos gadījumos tikai komunālos maksājumus. Tas attiecas gan uz lielām, gan mazām komerctelpām," skaidro "Latio" nekustamo īpašumu darījumu vadītājs Ruslans Vengers.

Ar soli nākotnē

Šobrīd ir īstais laiks pievērst uzmanību īpaši labām telpām Rīgas aktīvajā centrā ar lielu cilvēku plūsmu stratēģiski izdevīgās vietās. "Šis ir iespēju laiks uzņēmumiem tikt pie labākām tirdzniecības vietām un paplašināt savu komercdarbību. Mēs aicinām uzņēmējus, kuri bāzējas tirdzniecības centros, un tos, kuri plāno atvērt savu komercdarbību Rīgas ielās, nākt uz sarunām ar telpu iznomātājiem. Parasti klientiem ar "Latio" palīdzību veiksmīgi izdodas noregulēt nomas nosacījumu jautājumu starp telpu iznomātāju un nomnieku," rosina Gulbe.

"Zīmīgs aspekts – ja agrāk bija izteikts pieprasījums pēc Klusā centra un Vecrīgas, tad Vecrīgu šobrīd tūrisma sarukuma dēļ ir nomainījis aktīvais centrs. Vienīgais rajons, kur saglabājas iepriekšējā tendence, ir Klusais centrs ar restorānu un kafejnīcu telpām – labākās vietas ļoti ātri tiek iznomātas," piebilst Vengers.

Aktīvajam centram, protams, ir daudz priekšrocību – tajā ik dienu koncentrējas dinamiska cilvēku plūsma, līdz ar to uzņēmumam ir ne vien lielāka iespēja piesaistīt vairāk klientu, bet arī gūt un nostiprināt atpazīstamību. Tāpat Rīgas aktīvais centrs piedāvā tirdzniecības iespējas laikā, kad tirdzniecības centri aizvien vēl ir ciet.

Izmanto iespēju jau tūlīt!

Pilna servisa nekustamo īpašumu kompānija "Latio" apkopojusi šī brīža aktuālākos komerctelpu nomas piedāvājumus Rīgas aktīvajā centrā, piedāvājot kompetentu darījumu vadītāju palīdzību nomas maksas atvieglojumu saņemšanai. Ienāc "Latio" mājaslapā un uzzini vairāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!