Foto: DELFI Aculiecinieks
Divu gadu laikā, realizējot Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) projektu, Limbažu novada Vidrižu, Bīriņu un Gravas ciemos izbūvēts apgaismojums vairāk 3300 metru garumā, noskaidroja pašvaldībā.

Projekts sācies 2009.gadā, un šogad realizēta projekta otrā kārta, kuras laikā veikti satiksmes drošības uzlabojumi.

Vidrižos izbūvēta gājēju ietve 423 metru garumā no Akmentiņu ielas līdz Skolas ielai, kur iedzīvotāji, galvenokārt bērni ar vecākiem, iet uz pirmsskolas izglītības iestādi un sākumskolu. Gar jaunizbūvēto ietvi līdz sākumskolai ierīkots papildu apgaismojums 250 metru garumā, uzstādīti astoņi apgaismes stabi.

Bīriņos veikta četru autobusa pieturu rekonstrukcija gar autoceļu Limbaži-Ragana. Visās pieturvietās uzstādītas jaunas, glītas un ērtas nojumes ar soliņiem, izbūvētas jaunas platformas ar pandusiem. Tāpat izbūvēts papildu apgaismojums 570 metru kopgarumā, uzstādīti 15 apgaismes stabi gar iepriekšējā gadā jaunizbūvēto gājēju ietvi Bīriņos, līdz ar to ir apgaismota gājēju ietve visā garumā.

Jau iepriekš Bīriņos un Vidrižos izbūvētas divas gājēju ietves, kuru kopgarums ir 1199 metri, un rekonstruētas astoņas autobusu pieturvietas, no kurām septiņās ir uzstādītas jaunas nojumes ar soliņiem, izbūvētas jaunas platformas ar ērtām uzbrauktuvēm cilvēkiem ar kustību traucējumiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem.

Projekta izmaksas ir 205 299 lati. ERAF finansējums un Valsts budžeta dotācija pašvaldībām kopumā sedz 67% izmaksu, bet pašvaldības budžeta finansējums ir 33%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!