Apsverot kamīna ierīkošanu Jūsu mājoklī, kamīnu salons "Kamina" (www.kamina.lv) aicina izvērtēt iespēju uzstādīt siltumu akumulējošu podiņu kamīnkrāsni.

Vēl tikai martā rezervējot kādu no kamīnkrāsnīm vai ART sērijas kamīniem dāvanā piedāvājam siltumu pastiprinošu ventilātoru, kas tiek uzstādīts krāsns korpusā.
Turklāt, tagad salonā pieejami arī populārākie kredīta un līzinga piedāvājumi par izdevīgiem noteikumiem. Kopš mēneša sākuma salonā pieejami arī jauni, dizaina kamīnu modeļi.

Uzstādot siltumu akumulējošo kamīnkrāsni savā mājoklī Jūs iegūsiet pievilcīga dizaina ekonomisku siltuma avotu. Šādas krāsns atšķirība no parastā kamīna ir siltuma uzkrāšana un saglabāšana krāsns korpusā kurināšanas laikā, tādējādi krāsns silda arī pēc malkas izdegšanas.

Kāpēc izvēlēties siltumu akumulējošu kamīnkrāsni?

  • Apsilda plašas telpas
  • Krāsns silda arī pēc kurināšanas
  • Ekonomiska un droša lietošanā
  • Pievienojams ventilātors
  • Iespēja pārslēgt uz parastā kamīna režīmu
  • Dažādas, pievilcīga dizaina variācijas
  • 5 gadu garantija

Zviedrijā ražoto siltumu akumulējošo kamīnu un podiņu krāšņu atšķirība no tradicionāliem kamīniem ir spēja krāsns korpusā ātri akumulēt un ilgstoši saglabāt siltumu. Taču, tehniski, krāsns ir būvēta tā, lai pēc vajadzības siltuma uzturošo korpusu būtu iespējams atslēgt, tādējādi krāsns kalpo kā parasts kamīns siltākos laika apstākļos.

Siltuma saglabāšanu nodrošina krāsns korpusā rūpnieciski iestrādātie dūmu kanāli (cukas), kas apjozti ar siltuma akumulējošu masu – ziepjakemens ieža un alumīnija cementa maisījumu. Šis blīvais maisījums tiek pildīts krāsnī tās uzstādīšanas laikā Jūsu mājoklī. Krāsni kurinot dūmgāzes virzās pa krāsns dūmu kanāliem līdz krāsns korpusa augšai, tad tiek spiestas gar sāniem uz leju, un tikai tad tiek izvadītas skurstenī. Tādējādi dūmgāzes uzsilda siltumu akumulējošo korpusu. Pēc uzstādīšanas kamīnkrāns svars ir sākot no 800 kg. Tas kļūst par nopietnu siltuma avotu Jūsu mājoklī.

Tieši īpašā siltumu akumulējošā masa nodrošina ātru krāsns uzsilšanu un ilgstošu siltuma atdevi. Īpašu vērību ražotājs pievērsis arī pašai krāsns kurtuvei. Tā ir veidota no čuguna un aplikta ar vermokolīta plāksnēm. Kurtuve ir aprīkota arī ar dubulto dūmgāžu sadedzināšanas sistēmu, tādējādi ir panākta efektīvāka siltuma atdeve un mazāki izmeši (pelni).

Lai nodrošinātu plašāku telpu apsildi ražotājs rekomendē pievienot krāsns apakšā speciālu ventilatoru. Iedarbinot ventilatoru, gaiss no krāsns apakšējās daļas pa īpašiem gaisa kanāliem, kas atrodas kurtuves starpsieniņās, tiek izspiests caur krāsns priekšplānā esošajām atverēm telpā. Tādējādi ar gaisa palīdzību siltais gaiss tiek vienmērīgi kustināts pa mājokli. Vēl viena ventilatora īpašība - tas palīdz nodrošināt tūlītēju siltumu telpā.

Krāsns ir samērā vienkārši arī uzstādāma. Lai pieslēgtu krāsni ir nepieciešams tikai dūmenis un stabils pamats Jūsu mājoklī. Krāsns uzstādīšanai nav nepieciešams papildu skursteņa oderējums. Darbībā krāsns vidēji stundas laikā patērē 3-4 kg sausas malkas. Ar to ir pilnīgi pietiekoši, lai siltums mājoklī saglabātos visas dienas garumā. Kurinot ilgstošāk, krāsns siltumu var uzturēt pat virs 24 stundām pēc kurināšanas. Šāda tipa krāsnis atkarībā no telpu izolācijas ir piemērotas pat platībām virs 150 kvadrātmetriem. Izmaksu ziņā, kamīnkrāsns ierīkošana Jums izmaksās aptuveni par 20% dārgāk kā līdzvērtīgas kategorijas Zviedrijā ražots kamīns, taču siltuma atdeve var būt pat vairākas reizes efektīvāka.

Kvalitatīvas Zviedrijā ražotas krāsnis un kamīnus Latvijā var iegādāties kamīnu salonā "Kamina" E. Birznieka- Upīša ielā 18, tālrunis - 7281980. Darba laiks tikai darba dienās no 10.00-18.00, citā laikā pēc iepriekšējas vienošanās. Sīkāka informācija www.kamina.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!