Foto: Privātais arhīvs
Nu jau daudziem pulkstenis kļuvis ne tikai par stilīgu un vienlaikus praktisku aksesuāru, kas palīdz visur pagūt laikā, bet arī mobilo veselības monitoringa staciju. Plašajā viedpulksteņu piedāvājumā ir viegli apjukt, bet viens no zīmoliem, kura ierīču veiktspējas un izturības slava iet nosaukumam pa priekšu, ir 'Huawei'. Ja šobrīd esi sava īstā viedpulksteņa meklējumos vai gluži vienkārši pienācis laiks atvadīties no vecās ierīces un iegādāties jaunu, ir labas ziņas – septembrī veikalu plauktos nonācis jaunais 'Huawei GT4', kas, nav šaubu, spēj izcelties uz citu gudro laikrāžu fona.

Savu pirmo viedpulksteni saņēmu dāvanā pirms kādiem pieciem gadiem, un, lai gan mēdz teikt, ka dāvinātam zirgam zobos neskatās, nevarētu gluži teikt, ka toreiz sajūsmā lauzu krēslus. Aptuveni gadu svētkos saņemto viedpulksteni gandrīz nemaz nelietoju, jo mani ne visai uzrunāja tā dizains, kā arī neizjutu aicinājumu sekot līdzi dažādiem fitnesa un ķermeņa veselības rādītājiem. Tikai vēlāk, kad sāku aktīvi sportot un vairākas reizes nedēļā apmeklēt treniņus, tā pa īstam sāku novērtēt un arī izbaudīt viedpulksteņa sniegtās iespējas, un mani ļoti priecē fakts, ka šīs ierīces ne tikai kļūst 'gudrākas', bet arī dizainā pievilcīgākas un elegantākas.

'Huawei' valkājamierīču biznesā sevi pieteica pirms aptuveni desmit gadiem, un laika gaitā šī zīmola viedpulksteņi izpelnījušies gan lielu lietotāju atzinību un uzslavas, gan arī dažādus industrijas apbalvojumus. 'Huawei' viedie pulksteņi ir vieni no vadošajiem produktiem tirgū, taču tas nenozīmē, ka tehnoloģiju milzis guļ uz lauriem. Gluži pretēji – notiek nemitīga izaugsme un attīstība, kas spilgti atspoguļojas arī jaunajā produktā 'Huawei GT4'.

Tas ir stils!

Jaunais 'Huawei GT4' viedpulkstenis pieejams 46 mm un 41 mm versijā kopumā sešos dažādos dizainos, un droši var teikt – sev piemērotu modeli varēs piemeklēt gan fitnesa entuziasts, gan biroja švītiņš, gan arī modes dāma, kurai ir svarīgi, lai viedpulkstenis piestāv ne tikai pie sporta tērpa, bet arī bikškostīma. Mans favorīts – 'Huawei GT4' 41 mm modelis ar divu toņu klavieru taustiņu rokassprādzi.

Kas man ir svarīgi pulkstenī? Elementāri – lai tas rāda pareizu laiku. Taču tikpat būtiski, lai pulkstenis izskatās pēc pulksteņa, nevis tamaguči un kompasa mīlas bērna. GT4 modelis ar divu toņu klavieru taustiņu rokassprādzi ir vizuāli ļoti pievilcīgs – divu toņu tērauda korpuss ar zeltainu maliņu un nerūsējošā tērauda rokassprādze ar zelta krāsas akcentiem burtiski iemieso eleganci un klasiku, kurā veiksmīgi apvienotas arī jaunākās tendences.

Nevar nepieminēt faktu, ka jaunā modeļa korpuss kļuvis vēl plānāks un smalkāks, bet ciparnīca – labāk pārskatāma. Arī labi zināmais navigācijas slēdzis jeb kronītis nekur nav pazudis – tas joprojām ļauj ērti piekļūt viedpulksteņa izvēlnei un menedžēt savas vēlmes, ienirstot daudzo un dažādo funkciju plašumos.

Tiem, kam gribas izcelties vai vienkārši pielāgot pulksteņa ciparnīcu savam noskaņojumam, noteikti patiks ziņa, ka GT4 pieejami 12 jauni ciparnīcas dizaini, kā arī vairāk nekā desmit tūkstoši oficiālo un trešās puses veidoto dizainu, kas pieejami 'Huawei' oficiālajā ciparnīcu veikalā. Patīkami, ka arī jaunās sērijas viedpulksteņi atbalsta 'Always On Display' (AOD) funkciju, un jaunajiem modeļiem ir par 20% vairāk AOD elementu.

Monitoringa stacija uz rokas

'Huawei GT4' ekrānam ir ļoti plašas pielāgošanas iespējas – sākot ar ciparnīcas fonu, veidu, krāsu un laika atainošanu līdz pat funkcijām un veselības statistikai, pielāgojot savām vēlmēm datus, kas tiks atainoti sākumekrānā. Iespējams, kādam šie sīkumi šķitīs nebūtiski, tomēr ne velti mēdz teikt, ka skaistums slēpjas tieši niansēs – ir patīkami 'paspēlēties' ar šādām detaļām.

Lai gan vizuālais veidols ir svarīgs, viedpulksteņa būtība tomēr ir ļaut lietotājam ērti sekot līdzi dažādiem fiziskajiem ķermeņa rādītājiem un, protams, arī sasniegumiem sportā. Un jāsaka – te nu ir īpaši padomāts par to visu. Salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, GT4 ir ievērojami uzlabota veselības uzraudzības sistēma. Pateicoties atjauninātajam algoritmam, 'TruSeen 5.5+' sirdsdarbības sensors kļuvis vēl precīzāks, un tas nepieviļ arī augstas intensitātes treniņos un sarežģītos apstākļos, piemēram, zemas temperatūras vidē vai sirdsdarbības monitorēšanā uz mazas plaukstas locītavas.

Sirds ir mūsu organisma svarīgākais muskulis un dzinējs, kas iet roku rokā ar smadzenēm, tāpēc būtiski uzraudzīt arī savu mentālo stāvokli. 'TrueSleep 3.0' miega elpošanas apzināšanas sistēma ļauj ērti sekot līdzi miega kvalitātei un noteikt problēmas, turklāt viedpulkstenis ir gana gudrs, lai sniegtu arī uzlabojumu ieteikumus. Lietotājam tiek piedāvāti precīzi mērījumi gan par elpošanu, gan sirdsdarbību, ķermeņa kustību un citiem rādītājiem miega laikā, kas ļauj būtiski uzlabot naktsmiera kvalitāti.

Vēl viena interesanta nianse, kas mani uzrunāja, – iespēja veidot veselības kopienu un, piemēram, koplietot visas ģimenes veselības datus, tādējādi sekojot līdzi savu tuvo un mīļo cilvēku veselības stāvoklim un izmaiņām.

Vēl precīzāks un labāks

Kā jau iepriekš tika minēts, jaunajā 'Huawei GT4' ir krietni uzlaboti sporta treniņu mērījumu rezultāti. Turklāt vairāk nekā 100 dažādus treniņu veidus tagad papildinājušas arī jaunas fiziskās aktivitātes, kuru iepriekš viedpulkstenī nebija, piemēram, basketbols. Priecē, ka arī GPS dati kļuvuši vēl precīzāki, jo, piekritīsiet, ir būtiski zināt – noskrieti pieci kilometri vai tomēr pieci kilometri un 100 metri.

Jā, izvēles iespējas ir ļoti plašas, taču ne vienmēr ir motivācija sākt kaut ko darīt. Un arī šajā situācijā viedpulkstenis kļūst par mobilo motivatoru, piedāvājot dažādas medaļas un stimulus par lieliem un maziem sasniegumiem. Neviens negaida, ka pirmajā dienā noskriesi Useina Bolta cienīgu sprintu, – izvirzītos mērķus iespējams pielāgot savām spējām, un pulkstenis parūpēsies par aktivitāšu atgādinājumiem, lai tu neaizmirstu izkustēties.

Ja savas fitnesa gaitas gribas pacelt jau nākamajā līmenī, pulkstenis piedāvā iespēju izstrādāt savu personīgo treniņu plānu, balstoties uz uzņemtajām kalorijām, vielmaiņu un treniņu slodzi. Un, starp citu, arī roņotāji droši var doties rudens un ziemas peldēs, neuztraucoties par to, ka ierīce tiks saslapināta, taču pirts entuziastiem gan pirms došanās karsēties uz lāvas viedpulksteni labāk noņemt!

Soli priekšā citiem

Protams, nekur nav pazudušas arī zvanu un ziņojumu notifikācijas, ātrās atbildes iespējas un 'Blotooth' zvanu iespēja, ja ierīcei piesaistītais viedtālrunis atrodas tuvumā. Novērtēju to, cik ērti pārskatīt visus paziņojumus pulkstenī, nevelkot telefonu ārā no kabatas. Turklāt 'Huawei GT4' ir ļoti 'draudzīgs' un to iespējams sasaistīt ar jebkuru 'Android' un 'iOS' ierīci. Tiesa, neslēpšu – tas, ka pulkstenis ne tikai sūta ziņu un zvanu notifikācijas, bet arī mudina mani tad padzerties ūdeni, tad piecelties kājās un izstaigāties, brīžiem bija nedaudz kaitinoši. Īpaši situācijās, kad darbā ir saspringts brīdis, bet pulkstenis pēkšņi mani sāk 'komandēt', piemēram, dziļi ieelpot.

Kārtējo reizi jāpiemin arī ilgais akumulatora darbības laiks, kas jau kopš pirmsākumiem ir viena no spilgtākajām 'Huawei' viedpulksteņu iezīmēm. Ņemot vērā, ka mans līdzšinējais viedpulkstenis ir jālādē teju katru dienu, GT4 akumulatora izturība mani patiešām pārsteidza. Ja līdz šim par to pat īsti nebiju aizdomājusies, tad tagad sapratu, cik patiesībā tas ir ērti, ka, ierīci intensīvi lietojot, līdz pat četrām dienām vari aizmirst par pulksteņa lādēšanu.

Izvēloties kādu no 'Huawei GT4' modeļiem, varat būt droši, ka jūsu plaukstas locītavu rotās ne tikai pamanāms, bet arī ļoti gudrs un precīzs aksesuārs, kas ātri vien kļūs par labāko draugu gan ikdienišķās situācijās, gan arī sportiskās aktivitātēs. Tiesa, ja mēdzat ātri aizsvilties, stipri iesaku izvērtēt un padomāt, cik daudz un kādus paziņojumus vēlaties no sava viedpulksteņa saņemt.


Kopumā jāsaka tā – 'Huawei' acīm tīkamā dizainā ir ietērpis jaunākās viedpulksteņu tehnoloģijas, kas daudz labāk ļauj izprast savu ķermeni, tam piemērotāko slodzi un dažādus organisma darbības procesus. Turklāt pulkstenī iestrādāti dažādi sīkumi un nianses, kas lietotāja pieredzi padara vēl patīkamāku. Virzīt viedierīču modi un iet tai pa priekšu – 'Huawei' jaunākais gudrais laikrādis pilnībā attaisno šo mērķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!