Foto: Publicitātes foto

"HKS Lazar" ir Polijā bāzēts starptautisks uzņēmums, kam ir savas pārstāvniecības lielākajā daļā Eiropas valstu. Uzņēmums piedāvā augstākā līmeņa apkures iekārtas, kas atbilst visaugstākajām Eiropas drošības, vides aizsardzības un kvalitātes prasībām. "HKS Lazar" apkures katlu piegādi Latvijas tirgum nodrošina SIA "SB", kas ir ražotāja vienīgais oficiālais pārstāvis Latvijā. SIA "SB" visā Latvijas teritorijā veic apkures katlu uzstādīšanu, apkures iekārtu apkalpošanu, garantijas un pēcgarantijas servisu, ko nodrošina rūpnīcā apmācīti un sertificēti meistari.

Uzsvars tiek likts uz kvalitāti un jaunākajām tehnoloģijām

Kopš uzņēmuma pirmsākumiem 20. gadsimta pirmajā pusē "HKS Lazar" panākumu atslēga ir kvalitatīva produkcija un augstākās kategorijas meistaru darbs. Visa "HKS Lazar" produkcija izceļas ar kompaktiem izmēriem, modernu dizainu un ērtu lietošanu. Visas priekšrocības kopā nosaka tās izvēli kā labāko risinājumu cenu un kvalitātes salikumā.

Uzņēmuma piedāvāto apkures katlu ražošanā tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas. "HKS Lazar" rūpnīcā darbojas augstākās klases "Panasonic" metināšanas robots. Metināšanas "inteliģentā" vadības sistēma ir aprīkota ar unikālām adaptācijas programmām, kas ir daļa no robota galvenās vadības sistēmas. Tas nozīmē, ka metināšanas robots ne tikai izpilda ar noteiktu atkārtojamību atmiņā saglabātu programmu, bet arī reaģē uz izmaiņām un pārtraukumiem tā darba zonā un nepieciešamības gadījumā veic korekcijas. Pateicoties tam, metināšanas darbi notiek visaugstākajā līmenī.

Ražošanā tiek izmantotas tikai augstākās kvalitātes komponentes

Lai garantētu savu izstrādājumu kvalitāti, "HKS Lazar" ražošanas procesā tiek iesaistīti tikai labākie un uzticamākie piegādātāji, kas nodrošina uzņēmuma ražotnes ar visaugstākās kvalitātes komponentēm apkures iekārtu komplektācijai. Starp tiem ir "Rauschert" no keramikas izgatavotie aizdedzinātāji, kuru kalpošanas laiks sasniedz 100 000 stundu. Ventilatoru ražotāji "Ziehl-Abegg" un "AACO" ir līderi progresīvās ventilācijas sistēmās. Savukārt katlu vadības sistēmas ražotājs "Plum" ir labākais šajā nozarē ar akreditētām laboratorijām un savu sertificēto produkciju. Šveices kompānija "Belimo" sniedz visaugstākās kvalitātes lineāras piedziņas, ko izmanto degļu tīrīšanas sistēmās. "HKS Lazar" apkures katlos uzstādīti "ABM Greiffenberger" energoefektīvie un uzticamie dzinēji, kas tiek vērtēti kā mūsdienu tirgū labākie esošie šīs jomas ražojumi.

Vides aizsardzība, augsta drošība un energoefektivitāte

"HKS Lazar" apkures katli atbilst jaunākajiem drošības un vides aizsardzības standartiem. Pateicoties to zemajai emisijai un augstajai energoefektivitātei, "HKS Lazar" apkures katli ir iekļauti Vācijas BAFA un Lielbritānijas HETAS sarakstos. Tie atbilst visaugstākajām mūsdienu ekoloģiskajām prasībām, kas tiek definētas kā atbilstība augstākajai jeb 5. klasei (kā nosaka EN 303-5 norma) – zemākais emisijas līmenis un augstākās efektivitātes īpašības. Ierobežojošās prasības sezonas emisijām un efektivitātei, kas atspoguļojas katla reālajā izmantošanā visā apkures sezonā, definē direktīva "Ekoprojekt 2020".

Par "HKS Lazar" apkures katlu drošību gādā no čuguna izgatavots rotora vārsts, kas nodrošina šobrīd vislabāko aizsardzību pret iespējamu granulu tvertnes aizdegšanos. Savukārt degļa ražošanā tiek izmantots visaugstākās kvalitātes 8 mm biezs speciāls nerūsējošais tērauds, kas garantē ilglaicīgu izturību un lielisku darbību. Jebkuras jaudas granulu katlus var aprīkot ar trīs dažādu izmēru (150 litri, 240 litri, 440 litri) granulu tvertnēm.

Siltuma kondensācijas metode ļauj izmantot ne tikai izmērāmu siltumu, kas rodas degšanas laikā, bet arī dūmgāzu tvaiku. Sērijas "InterFire" kondensācijas apkures katli uztver lielāko daļu no dūmgāzēs esošā siltuma un izmanto to papildu siltuma iegūšanai un katla energoefektivitātes paaugstināšanai. Atsevišķu šīs katlu sērijas modeļu kondensācijas efektivitāte sasniedz pat 104,4 %. Nerūsējošā tērauda siltummainis, kas iebūvēts HCC ("Heat-Cold Cassette") sistēmā, ļauj šādam katlam darboties ļoti zemā pieplūdes temperatūrā – līdz +20 °C. Tamdēļ "InterFire" sērijas katli ir lieliski piemēroti jaunām ēkām un zemas temperatūras apkures sistēmu izmantošanai, piemēram, grīdas apsildei.

Augsta līmeņa automatizācija atvieglo katlu lietošanu

"HKS Lazar" apkures katli ir aprīkoti ar skārienjutīgu ekrānu un uzlabotu "Plum" ražojuma vadības automātiku, kas reaģē uz laika apstākļu svārstībām, kā arī ekonomiski un efektīvi regulē visas nepieciešamās siltummezgla un apkures iekārtas komponentes. Savukārt uzlabots automātisks kontrolieris pārvalda katla un katlu telpas sistēmas darbību, ieskaitot sūkņus, vārstus, izpildmehānismus, buferus un katlu. Tādā veidā visas ierīces veido integrētu sistēmu, kas palīdz nodrošināt optimālu veiktspēju.

Lambda zonde ar uzlabota logaritma palīdzību kontrolē katlu darbību, analizē dūmgāzu kvalitāti, veicina precīzāku un ekonomiskāku degšanas procesu, nodrošinot visaugstāko efektivitāti pilnā jaudas diapazonā. Tā nodrošina jebkuras kvalitātes kokskaidu granulu ideālu sadegšanu, kā arī rada ietaupījumu, nodrošina tīru siltummaini un vienkāršu regulēšanu.

Tiek nodrošināta automātiska katla tīrīšana – tērauda tīrītāji, kas atrodas siltummainī, iztīra tā virsmu, tādējādi arī palielinot katla efektivitāti. Papildus tie rada izplūdes gāzu turbulenci, paaugstinot siltuma apmaiņas līmeni. Katlus iespējams aprīkot ar vakuuma granulu padeves sistēmu – pateicoties pneimatiskai iekārtai, granulas automātiski tiek piegādātas uz katlu. Aprīkojot apkures katlu ar šādu sistēmu, ir iespēja transportēt granulas no lielāka rezervuāra vai telpas, kas atrodas līdz pat 25 metru attālumā. Tas padara katla lietošanu vēl vienkāršāku un rada neatkarību.

"HKS Lazar" apkures katlus var aprīkot ar dažāda līmeņa interneta vadības un traucējumu diagnostikas ierīcēm. Caur iekšējo vai ārējo econet24.com serveri var redzēt katla pašreizējos parametrus un hidraulisko sistēmu, iespējams mainīt lielāko daļu iestatījumu (lietotāja un tehniķa līmenī), redzēt katla darbības vēsturi un saņemt e-pasta ziņas ar brīdinājumiem. Regulatoram var nodrošināt interneta pieslēgumu ar kabeļa vai WiFi palīdzību. Savukārt "ecoNET" interneta vadības modulis nodrošinās piekļuvi katlam ar jebkuras viedierīces palīdzību no jebkuras pasaules malas, kur vien pieejams internets. Šī funkcija ir noderīga ne tikai lietotājam, jo vajadzības gadījumā arī "SB" servisa speciālisti spēs attālināti palīdzēt atrisināt iespējamās problēmas vai neskaidrības, tādējādi izvairoties no lieku servisa izsaukumu maksas.

Automatizēti tiek organizēta arī degļa mehāniskā tīrīšana. Speciāla iekārta sistemātiski veic šo darbu, pastāvīgi nodrošinot optimālus kurināmā sadegšanas apstākļus. Savukārt automātiskā pelnu savākšanas sistēma ar ietilpīgu un kompaktu pelnu bunkuru ļauj lietotājam paildzināt katla tīrīšanas intervālus līdz pat vairākiem mēnešiem.

"HKS Lazar" katlu automatizācija nodrošina to īpašniekam lielu rīcības brīvību, neuztraucoties par ēkas apkuri, tāpat arī optimālu kurināmā sadedzināšanu, augstu energoefektivitāti un izmērāmus ietaupījumus. Savukārt katlu kompaktā konstrukcija ļaus iekārtu novietot lielākajā daļā piemērotu telpu.

Uzņēmumu attīstība un sadarbība nodrošina klientiem kvalitatīvu apkuri

"HKS Lazar" produkcijas klāsts pastāvīgi paplašinās, ieviešot modernus un inovatīvus risinājumus apkures ierīču ražošanā. Tāpēc arī Latvijas uzņēmuma SIA "SB" meistari nemitīgi pilnveido savas zināšanas un pieredzi. Polijas un Latvijas uzņēmumu speciālistu un meistaru nepārtrauktā sadarbība, uzstādot ierīces un veicot garantijas un pēcgarantijas apkopi, nodrošina maksimālu komfortu "HKS Lazar" produkcijas lietotājiem. SIA "SB" veic arī katlumāju sertificētu montāžu.

Kompetence, atbildība un godīgums attieksmē pret klientiem un partneriem ir pamatvērtības, kas attiecināmas uz visiem uzņēmuma darbiniekiem. Tās ļauj mums izveidot spēcīgu, labi pazīstamu un stabilu "HKS Lazar" zīmolu – modernu apkures ierīču ražotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!